Anasayfa /  Foto Galeri

Çocuğunuzun diş doktoru korkusu mu var? Bu yöntemi ile çocuklar diş hekimi korusunu yeniyor

Hemen hemen her ebeveyn, çocuğunu diş doktoru ile tanıştırırken birtakım sıkıntılar yaşıyor. Çocuk hastalarla ilk tanışmanın çoğunlukla diş ağrısı sebebi ile oluyor. Çocukların ön yargı ve korkularını yıkarak diş tedavilerini klinik koşullarda tamamlamak her zaman mümkün olmuyor. Sedasyon yöntemi ile çocuklar diş hekimi korusunu yeniyor

Çocuğunuzun diş doktoru korkusu mu var? Bu yöntemi ile çocuklar diş hekimi korusunu yeniyor - Sayfa 1

Çocuğunuzun diş doktoru korkusu mu var? Bu yöntemi ile çocuklar diş hekimi korusunu yeniyor

Çocuğunuzun diş doktoru korkusu mu var? Bu yöntemi ile çocuklar diş hekimi korusunu yeniyor - Sayfa 2

Hemen hemen her ebeveyn, çocuğunu diş doktoru ile tanıştırırken birtakım sıkıntılar yaşıyor. Çocuk hastalarla ilk tanışmanın çoğunlukla diş ağrısı sebebi ile olduğunu ifade eden Çocuk Diş Hekimi Uzm. Dr. Nurgül Demir “Bazı çocuklarımız deneyimledikleri diş ağrısının tedirginliği ile isteksiz, arkadaşlarından duydukları hikayelerle endişeli veya olumlu geçmeyen eski diş tedavisi randevularının sebep olduğu korku ile geliyorlar” açıklamasında bulunarak, çocuk hastalara yaklaşım ve tedavi yöntemleri ile önemli açıklamalarda bulundu.      

Çocuğunuzun diş doktoru korkusu mu var? Bu yöntemi ile çocuklar diş hekimi korusunu yeniyor - Sayfa 3

“Çocukların ön yargı ve korkularını yıkarak diş tedavilerini klinik koşullarda tamamlamak her zaman mümkün olmuyor.” diyen Çocuk Diş Hekimi Uzm. Dr. Nurgül Demir bu durumlarda diş tedavilerinin uyutularak yapılmasının tek tedavi seçeneği olduğunu vurgulayarak “Diş hekimi fobisi veya kontrol edilemeyen bulantı refleksi varlığında, korku ve kaygı düzeyinin çok yüksek olduğu vakalarda, bazı sistemik hastalıkların sebep olduğu ve hastamızın koltukta yapılan işlemlere uyum göstermesini engelleyen özel durumlarda ve özel gereksinimli hastalarımızda diş tedavilerini sedasyon veya genel anesteziyle yapıyoruz” dedi. 

Dr. Nurgül Demir tedavi yöntemlerini şöyle açıkladı:

Çocuğunuzun diş doktoru korkusu mu var? Bu yöntemi ile çocuklar diş hekimi korusunu yeniyor - Sayfa 4

Sedasyon Mu, Genel Anestezi Mi?

Sedasyon, sedatif ilaçlar ile bilinç düzeyinin kontrollü olarak baskılandığı, derinliğin ayarlanabildiği bir uyku halidir. Çocuk hastalarda kısa işlemlerde uygulanır. Genel anestezide ise, hastanın ameliyathane ortamında, anestetik ilaçların etkisiyle derin bir uyku haline geçmesi sağlanır.