Anasayfa /  Ekonomi

Çiftçiye Bakanlık desteği sona eriyor! 2024 Yılında Borçlu Abonelere Enerji Verilmeyecek!

Hizmet verdiği altı ilde tarımsal sulama kaynaklı ödeme sorunlarıyla mücadele eden DEPSAŞ Enerji, devletten peşin olarak satın aldığı elektriği, hanelere ve tarımsal sulama alanlarına sürdürülebilir bir şekilde dağıtmak için mücadele ederken, abonelerini borçlarını zamanında ödemeleri konusunda son kez uyardı. 2024 yılında borçlu abonelere enerji verilmeyeceğini bildiren şirketin, 30 binin üzerinde tarımsal sulama abonesinin olduğunu biliniyor.

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2023 02:39

DEPSAŞ Enerji’den Faturalarını Ödemeyen Abonelere Uyarı: 2024 Yılında Borçlu Abonelere Enerji Verilmeyecek!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilde sürdürülebilirlik odaklı proaktif yaklaşımla elektrik tedarik hizmeti sunan DEPSAŞ Enerji, tahsilat sorunuyla mücadele etmeye devam ediyor. Faaliyet bölgesinde 30 bin tarımsal sulama abonesinin olduğunu açıklayan enerji şirketi, abonelerin yüzde 81’inin borçlu olduğu bildirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılında borçlu abonelere enerji verilmeyeceği duyuruldu.

İyi niyetli yaklaşımlar sunuldu

Bölgede artan alacak yüküne ilişkin açıklamalarda bulunan DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, tarımsal sulama abonelerinin borçlarını ödememesi durumunda enerji finansmanı ve tedarikinde aksamalar yaşanabileceğini belirtti. Karagüzel, borçlu abonelerin borçlarını kolaylıkla ödemeleri için bugüne kadar gerek indirimler gerekse de taksitlendirmeler yapılarak iyi niyetli yaklaşımlar sunulduğuna dikkat çekti.

Ödemeler için son tarih 31 Aralık 2023

Genel Müdür Karagüzel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mevcut şartlarda çiftçilerimize sunduğumuz avantajlı ve indirimli imkanlara rağmen borcunu ödemeyen çok sayıda abonemiz bulunuyor. Bu nedenle 31 Aralık 2023 tarihine kadar borcunu ödemeyen abonelerimizin icra ve haciz yoluyla tahsilat süreçleri daha etkin yürütülerek, abonelikleri iptal edilecektir. Yeni yılda ise borçlu sulama abonelerine trafo, direk ve hat sökümü yapılarak enerji verilmeyeceğini bir kez daha bildiriyoruz.” dedi.

Bakanlık desteği sona eriyor

DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılmakta olan yüzde 35 oranındaki desteğin bu yıl sonunda biteceğine dikkat çekerek, çiftçilerin bu koşullara göre tedbirlerini alması gerektiğini hatırlattı.

Yorumlar