Anasayfa /  Dünya

Çiftçinin yılanla tehlikeli gösterisi sonu oldu!

Hazar Denizi kıyısındaki Rus şehri Astrahan'da bir karpuz tarlasında çekilen video sosyal medyada olay oldu. Karpuz tarlasında çekilen video sosyal medyada hızla yayıldı ve dünya çapında ses getirdi.

Abone ol
Abone ol 28 Eylül 2021 10:14

Hazar Denizi kıyısındaki Rus şehri Astrahan'da bir karpuz tarlasında çekilen video sosyal medyada hızla yayıldı ve dünya çapında ses

 

Karpuz tarlasında arkadaşlarının önünde tehlikeli bir gösteriye girişen çiftçi, küçük engerek tarafından dilinden ısırıldı. Hastaneye kaldırılan adam, şişen dili ve boğazı nedeniyle kurtarılamadı.

55 yaşındaki bir çiftlik çalışanı, yanında iş arkadaşları varken tehlikeli bir gösteriye soyundu. Eline aldığı küçük yılanı yutmaya başlarken, cep telefonları çekimdeydi.

Askeri bir şapka giyen ve adı bilinmeyen çiftçi, büyük bir gururla küçük bozkır engereğini yutarken yılan videonun sonuna doğru adamın dilini ısırıyor.

Küçük engerek zehirliydi ancak zehir insanlara zarar verecek boyutta değildi. Yerel medya, çiftçinin daha önce iki yılanı yutmayı başardığını ve üçüncü denemesinde ısırıldığını bildiriyor.

Olaydan birkaç saat sonra adam hastaneye kaldırıldı. Doktorlar dili ve boğazı şişen hastaya Quincke ödemi teşhisi koydu, çiftçi anaflaktik şok geçiriyordu.

Kharabalinskiy semtindeki hastanede yaşam mücadelesi veren çiftçi, dilinin ağzını kapatması nedeniyle bir süre sonra nefes alamadı.

Yerel medya, doktorların tüm çabasına rağmen hastanın öldüğünü bildiriyor. Ölüme, yılanın zehri değil yol açtığı alerjik reaksiyon yol açtı.

Rusya’nın Yekateringburg kentinde bulunan bir hayvanat bahçesine annesiyle beraber giden 5 yaşındaki Victoria, yaşayacaklarından habersiz bir şekilde duruyor. Oradaki bakıcılar tarafından çocuğun boynuna koyulan yılan kıza saldırmaya başlıyor.

O sırada kayıt altında olan telefon kamerası ise bu korkunç anları gözler önüne seriyor. Rusya’daki yerel medya organlarında paylaşılan videoda, her şey personelin küçük kızın boynuna yılan yerleştirmesiyle başlıyor.

Küçük Viktoria, yılanın kafasını yüzüne yaklaştırmasını izlerken gergin bir şekilde duruyor. Daha sonra, bir personel yılanı boynundan almaya çalışırken sürüngen bir anda dişlerini küçük kızın yanağına geçiriyor.

İnsanlar için tehlikeli olmayan ancak Doğu Afrika'dan zehirli bir yılan olduğu söylenen türün ısırığının ardından küçük kız hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. İlk raporlar, yılanın Doğu Afrika'daki zehirli, kanca burunlu, kızıl gagalı bir yılan olduğunu gösteriyor.

Öte yandan yılan uzmanları, bunun aslında farklı bir şekilde görünmesine neden olacak şekilde yetiştirilmiş ve zehirli olmayan bir California King Snake olduğunu düşünüyor. Uzmanlar yılanın çocuğa saldırmasının sebebini ‘kızın daha önce bir tavuğa’ dokunmuş olabileceğinden kaynaklandığını düşünüyor. Uzman Ekaterina Uvarova ise yılanların kokuya karşı çok hassas olduğunu ve eğer acıkmışsa ve kız da civciv gibi kokuyorsa onu ısırmış olabilir diyor.

Daha önce de farklı bir olay yaşanmıştı. Kırmızı karınlı kara yılanı olarak bilinen bu zehirli tür, bir fare kapanına yakalanınca McKenzie’yi aradılar. Olay yerine gelen yılan avcısı bütün ekipmanlarıyla yılanı oradan güvenli bir şekilde çıkartıp getirdiği çantanın içine koyacağı sırada yılan bir anda yüzüne doğru saldırdı.

Kısa sürede neye uğradığını anlayamayan adam yılanın bu ısırığından kendisini kurtardı ancak zehirli yılan onu az daha ısıracaktı. TikTok'ta @sunnycoastsnakecatchers olarak bilinen Stuart McKenzie’nin bu anları sırasında kamera kayıt altındaydı.

Kısa süre içinde binlerce kişiye ulaşan video, 1 buçuk metrelik yılanın nasıl da korku yaşattığını gözler önüne seriyor. Videoda yılan hakkında konuşan McKenzie, kısa süre içinde yüzünü ısırmaya birkaç cm kala tuttuğu yılanı çantaya atıyor. 10 cm kadar yaklaşan yılan korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Video yayımlandıktan sonra altına gelen yorumlarda, yılanlara karşı panzehir taşıyıp taşımadıkları da soruldu. McKenzie bu soruyu, ‘’Hayır taşımıyoruz. Hatta biz de diğer insanlar gibi yılan ısırığının üzerini bandajlayıp, ambulans çağırmak zorundayız’’ diyor.

Öte yandan, Batı Afrika'da bulunan ve şeritli kobra olarak bilinen tür oldukça zehirli ve söylenene göre şu anda şehre inmiş durumda. ABD'nin Teksas eyaletinde kafesten kaçan kobra korku saçıyor. Zira öldüren ısırıklarıyla bilinen bu tür hem insanlar hem de hayvanlar için tehlike arz ediyor.

Polis departmanı zehirli yılanın kafesinden kaçtığını ve bu tür bir yılan görüldüğü takdirde hemen yetkililere başvurulması gerektiğini duyurdu. Bölgede herhangi bir yılana rastlayan kişilerin kesinlikle müdahale etmemesi gerektiği de özellikle vurgulandı.

3 Ağustos akşamında kafesten kaçan zehirli kobra, sonrasında kayboldu. Firarda olan yılan, insanlar için oldukça ölümcül. 275 cm uzunluğa kadar ulaşabilen bu kobra türünün ısırdığı da nadir görülüyor.

Öte yandan uzmanlar NBC 5'e kobranın evinin duvarlarına sıkışıp Teksas sıcağından ölmüş olabileceğini söylüyor. Kobranın sahibi ise bir hata yaptığını ve çok üzgün olduğunu söyledi. Sokaktaki diğer hayvanları için yiyecek almaya giden adam, geri döndüğünde kafesin kapısının açık olduğunu aktardı.

Bilim insanlarının 2018 yılında yaptığı bir açıklamaya göre Batı Afrika Bantlı Kobra'nın bir ısırığı insanlar için ölümcül kabul ediliyor. Dünyanın en zehirli yılanlarından kabul edilen türe bağlı olan bu kobraya karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Instagram'ından paylaştı, gören herkesin tüyleri diken diken oldu. Sürüngen meraklısının yayınladığı videodaki korkunç sahneler izleyenlerin kanını dondurdu.

Yayınlanan inanılmaz videoda, Ben ve Jerry adındaki iki başlı bir yılanın, her bir kafasının birer fareyi yuttuğu an görülüyor. Sürüngen meraklısı Brian Barczyk, her bir kafanın bir çift ölü fareyi yavaşça çiğnediğini gösteren klibi Instagram hesabında paylaştı.

İki başlı sürüngen, bir embriyonun eksik bölünmesinden kaynaklanan bisefali olarak bilinen bir fenomenin sonucu. Bu süreç aynı zamanda insanlarda da yapışık ikizlere yol açar ancak yılanlar ve kaplumbağalarda daha çok iki başlılığa yol açıyor.

Ben ve Jerry bir California Kingsnake'dir. Bu yılanların çift başlı olma ihtimali 10 binde 1. Barczyk, iki başlı hayvanların yüzde 99,9'unun bir yıl dahi yaşamadığını ancak yetişkinliğe ulaşabilenlerin, Ben ve Jerry gibi, genellikle dolu bir hayat yaşadıklarını söyledi.

Video, beslenme olayı sırasında her bir kafanın ayrı ayrı kendi yemeğini yediğini gösteriyor ancak sorun şu ki, yılanın sadece bir sindirim sistemi var.

1989'dan beri sürüngen toplayan ve Sürüngen Ordusu'nu kuran Barczyk, dört buçuk yaşındaki yılanı üç yıl önce bir arkadaşından satın aldığını anlatarak şöyle devam etti:

Timsah da dahil her türlü sürüngene ilgi duyduğunu belirten Barczyk, "Bir arkadaş onları üretti. Bu yılan doğanın bir ucubesi ve tamamen beklenmedik bir durum. Onları bana satmadan önce 1.5 yıl yalvardım" dedi.

Video ayrıca, Barczyk'in dediğine göre, yılanı bebek fareleri yerken gösteriyor çünkü bırakılırsa iki kafa, vücudun alabileceğinden daha fazla yiyecek ve aşırı yükleme yapacak.

İngiltere'nin Middlesbrough şehrinden olan 11 yaşındaki Grace Roys, ailesiyle birlikte popüler güzellik merkezi Cod Beck Reservoir'de dışarı çıkarken fark etmeden bir şeyin üstüne bastı ve kendini hastanede buldu.

Grace, ilkokulun son gününü bitirdikten sonra Cuma günü babası ve kız kardeşiyle dışarıya çıktılar. 37 yaşındaki annesi Maggy Mace kız için "patikada yürürken bir şeye bastı ve sonra bastığı şeyin sürünerek uzaklaştığını gördü" dedi.

Maggy, "Babası arabaya eşyaları koyduktan sonra geri döndü ve Grace'in histerik bir şekilde ağladığını gördü ama ilk anda aşırı tepki verdiğini düşündü. Grace ise ısrarla bir yılana bastığını söyledi ancak babası bunun sadece bir solucan ya da tırtıl olduğunu düşündü" dedi. Olanlara hala inanamayan anne şöyle devam etti:

"Eve giderken Grace mide ağrısından şikayet etmeye başladı, kusuyordu ve ayağı zonkluyordu. Birkaç saat sonra beni gördüğünde, yüzü şişmişti, ayağı siyah ve maviydi ve hastalanmıştı. Onu o halde görür görmez acil servise götürmemiz gerektiğini biliyordum. Diş izleri görülebiliyordu."

Doktorlar, ailenin bunun bir engerek ısırığı olduğuna dair şüphelerini doğruladı ve testler yaparken zehrin Grace'in böbreğine ulaştığını tespit etti. Grace iki gündür hastanede, bu süre zarfında Maggy'ye göre 'şişlik, bacağının yarısına kadar indi'.

Maggy, yara için "Ayağı olması gerekenden üç kat daha büyük ve kaya gibi sert. Konuştuğumuz tüm tıp uzmanları böyle bir şey görmediklerini söyledi." açıklamasında bulundu. Grace'in koltuk değneği, antibiyotik ve antihistaminik kokteyli ile yakında hastaneden ayrılabileceğini umuyor.

Acılı anne Maggy, "Kızım içeride tıkılıp kalmaktan bıktı ama ayağa kalkma pratiği yapıyor çünkü şu anda fiziksel olarak yürüyemiyor" diye konuştu. Olayın şokunu henüz atlatamamış olan Maggy, ayrıca şu uyarıda bulundu: "İnsanlar İngiltere'de tehlikeli yılan olmadığını düşünüyor, ancak tehdidin farkında olmaları gerekiyor."

Akıllara durgunluk veren olay, ABD'de gerçekleşti. Bir kadın, gece yatarken yatağının yanında 18 tane yılan buldu. Georgia eyaletindeki Augusta bölgesinde yaşayan Trish Wilcher, pazar gece yatmak için yatağına uzanırken, yerde garip bir şeyle karşılaştı.

Wilcher, "Yerde tüy olduğunu düşündüğüm bir şey fark ettim, tam almaya çalışırken hareket ediverdi" dedi. Birkaç saniye sonra yerde başka bir şeyin daha hareket ettiğini gören kadın, kısa süre içinde bunların küçük yılanlar olduğunu anladı.

Panikle eşi Max'e giderek durumu anlatan Wilcher'ın yatak odasından 17 yavru ve bir tane de anne yılan çıktı. Max, bunun üzerine maşaya benzer bir yakalama aletiyle yavru yılanları ve anne yılanı dikkatlice bir çuvalın içine yerleştirdi. Daha sonra civardaki bir derenin yanına giderek hayvanları zarar vermeden doğaya geri bıraktı.

Başından geçenleri anlattığı Facebook gönderisinde Wilcher, "Yatak odasını köşe bucak kontrol ettik, 17 yavru ve bir anne bulduk. Evdeki tüm yılanları çıkardık mı emin değilim. Bu gece bana uyku yok" diye yazdı.

 

 

 

 

Etiketler yılan fenomen
Yorumlar