Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP'de peş peşe gelişmeler: Genel Merkez görevden aldı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep il yönetimi, Genel Merkez kararıyla görevden alındı. CHP il yönetiminin parti disiplinine uymadığı için görevden alındığına ilişkin karar CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından İl Başkanı Hayri Sucu'ya iletildi. CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Akın'ın adaylığını da geri çekmişti.

Abone ol
Abone ol 04 Ocak 2019 19:24

GAZİANTEP Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığında 2016 yılında gerçekleştirilen olağanüstü kongre ile başkan seçilen Hayri Sucu, CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından parti disipline uymadığı gerekçesiyle görevinden alındı. Genel Merkez tarafından gönderilen görevden alma yazısı Gaziantep İl Başkanlığına ulaşarak Sucu'ya tebliğ edildi.

CHP'li yöneticiler, görevden alınma kararının kendilerine ulaştığını buna gerekçenin ise İYİ Parti ile yapılan ittifak sonrası Gaziantep'te en azından bir merkez ilçe kendi partilerinden aday gösterilmemesine gösterdikleri tepki olduğunu düşündüklerini belirtti.

İhlas Haber Ajansına (İHA) konuşan Sucu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte görevden alındığını doğruladı. Karara şaşırdıklarını belirten Sucu, "İttifak görüşmelerinde çok fazla yer almamıştık. Sadece Şahinbey Belediye Başkan adaylığının İyi Parti’ye verilmemesi konusunda Genel Merkeze tepki göstermiştim. Bununla alakalı mı bilmiyorum" diye konuştu.

PEŞ PEŞE GELİŞMELER

Cumhuriyet Halk Partisi, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Akın'ın adaylığını geri çekmişti.


Etiketler ahmet akın
Yorumlar