Anasayfa /  Politika

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel kadrosunu açıkladı!

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, 38. Olağan Büyük Kurultay öncesinde, ekibinde yer alan isimleri duyurdu. Özgür Özel ayrıca Ekrem İmamoğlu için "CHP'nin önemli bir ivmesine katkıda bulunan bir siyasi figür" ifadesini kullandı.

Abone ol
Abone ol 03 Kasım 2023 17:00

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, 38. Olağan Büyük Kurultay öncesinde, ekibinde yer alan isimleri duyurdu. Özgür Özel ayrıca Ekrem İmamoğlu için "CHP'nin önemli bir ivmesine katkıda bulunan bir siyasi figür" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek CHP 38. Olağan Büyük Kurultay öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve kadrosundaki isimleri duyurarak şu ifadeleri kullandı:

İşte kadrodaki isimler

"Yalçın Karatepe PM listemizde yer alacak. Selin Hoca (Sayek Böke) ve Yalçın Hoca'nın yanı sıra, Türkiye'de şu an en yüksek puanlarla kabul edilen, son derece talep gören bir üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin aktif dekanı, maliye politikalarımızın başında olacak.

Bilim ve yönetim kültürü platformunda, 180 ülkeye ihracat yapan bir elektronik şirketin AR-GE departmanının başındayken, henüz 40 yaşında, Türkiye'nin gururu olan bir isim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bilim, teknoloji, AR-GE ve inovasyonla ilgili genel başkan yardımcısı olacak."

Savunma politikalarının başına Tümgeneral!

Milli savunma politikalarını bomboş bıraktı ya parti yıllardır… Bir emekli tümamiral, milli savunmadan sorumlu genel başkan yardımcısı olacak. Bu 5-6 isim son derece kıymetli isimler. İlhan Uzgel, dış politikadan sorumlu parti meclisi meclis üyemiz, genel başkan yardımcımız olacak. Cumartesi günü kazanırsam Pazar günkü listemde, eğer uygun görürse Namık Tan’a da teklifte bulunurum.”

Gürsel Erol'a 'fırsatçı' cevabı...

CHP Milletvekili Gürsel Erol'un "fırsatçı" ifadesine karşılık, Özel şunları söyledi: “O ifadeler uygun değil. Bu küçümseyen bir dil, aşağılayıcı bir dil, hakaret içeren bir dil değil. Ben bu tür bir dilin altında konuşmam. Çünkü Gürsel Erol, bana göre ağabeyimdir. Aramızda bazen anlaşmazlıklar yaşanmış olabilir, küsüp barışmışlıklar da. Gürsel Erol, duygusal bir kişilik sahibi, bilinçli bir kişidir.

Bu tür laflarla uğraşmak yerine, konuyu daha olumlu bir şekilde ele almalıyız. 'Fırsatçılık' demek, parti içindeki farklı görüşlere hakaret etmek veya CHP'yi diğer partilere benzeten bir dil kullanmak demektir. Bu yanlış bir yaklaşım. Bu parti içinde parti içi demokrasi var. Her üye bu hakkı kullanabilir. Bu, son derece meşru, son derece demokratik bir haktır.”

İmamoğlu, CHP'ye ivme kazandırdı

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili olarak şunları ifade etti:

"Ben, Ekrem Bey'i Cumhuriyet Halk Partisi'ne büyük katkı sağlayan önemli bir siyasi figür olarak görüyorum. Seçimlerin ardından da, diğer siyasetçilerle olduğu gibi, Ekrem Bey ile de iletişimimiz devam etti. Değişim konusundaki söylemleriyle dikkat çeken bir isimdi.

Zaman zaman görüş alışverişlerinde bulunduk ve güvene dayalı bir ilişkimiz var. İstanbul gibi büyük bir metropolü iki kez kazandı, üçüncü zaferi de elde edeceğine inanıyorum.

(İttifaklarla ilgili) İki ittifak potansiyelimizin zayıflama ve aşınma riski var. Birincisi, daha önceki ittifaklarla yeni bir ittifak arasındaki bir tür gerileme ve geri adım mevcut. İkincisi ise toplumsal ittifaklar açısından benzer bir durum söz konusu.

Partimizdeki genel başkan değişiminin, Kürt seçmenin duygusal bağlarının yeniden güçlenmesine katkıda bulunabileceğini düşünüyorum. Aksi takdirde, 'Biz oyumuzu Kemal Bey'e verdik, ancak o İçişleri Bakanlığını Zafer Partisi'ne verdi ve gizli anlaşmaları var' şeklinde bir hayal kırıklığı yaşanabilir."

Yorumlar