Anasayfa /  Medya

Cem Uzan, Türkiye’ye döneceği tarihi açıkladı

Katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalar yapan Cem Uzan, Türkiye’ye döneceği tarihi açıkladı.

Abone ol
Abone ol 02 Aralık 2020 23:45

Genç Parti kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, KRT TV'de Saygı Öztürk'ün hazırlayıp sunduğu Sisler Bulvarı'nda gündeme dair soruları cevapladı.

2009 yılından bu yana Fransa'da yaşayan iş adamı Cem Uzan KRT TV canlı yayınında gazeteci yazar Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı.

AK Parti'nin iktidara gelmesinden sonra tüm malvarlığına el konulan ve hep Türkiye'ye dönmeyi arzuladığını söyleyen Genç Parti kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, en büyük haksızlığın babasına yapıldığını söylerken canlı yayında gözleri doldu.

İyi bir Galatasaray taraftarı olduğu herkesce bilinen Uzan ayrıca Galatasaray'ın 2019-2020 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Fransız temsilcisi Paris St. Germain ile eşleştiğinde heyecandan evinde mutluluktan havalara sıçradığını söyledi.

İşte Cem Uzan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye çok kötü gözüyor, felaket. Ekonominin hali, enflasyonun, dövizin, işsizliğin hali ortada. Bugün Avrupa sınırlarını açsa gençler Türkiye'de durmaz.

Türkiye'de yüzde 80 yargıya güvenmiyor. Eğitim yazboz tahtasına döndü. AKP Cumhuriyetin fabrika ayarları ile oynadı. Bugün yapılması gereken fabrika ayarlarına geri dönülmesidir.

2 türlü reform yapılır. Ya yönetimi değiştirirsiniz, ya da yönetim aynı yönetimse, yönetimin kafasının değişmesi lazım.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ AİLE ŞİRKETİ DEĞİLDİR"

İktidarın önünde 2.5 sene var, bu sürede reform yapabilmeleri için kafalarını değiştirmesi lazım. Eski Maliye Bakanı'nın o makama gelme liyakati yoktu. Cumhurbaşkanı'n en yakın aile ferdi olduğu için getirildi. Türkiye Cumhuriyeti aile şirketi değildir.

Türkiye'de her şey Saraya soralım, Cumhurbaşkanına soralım seviyesinde. Varlık Fonu kurulduğunda para arıyorlardı, yardım edelim diye ben aradım. Kaı duvar oldu. Cem Uzan ile konuşmayı gurularına yediremiyorlardı. Türkiye'nin çıkarları için konuşmak zorundasınız. Türkiye'ye birkaç milyar dolar gelecekse konuşacaksınız. Telefonum var, arar konuşurlar.

500 MİLYON DOLARLIK UÇAK

Katar'dan gelen para AKP'nin kendi parasıdır. Katar Devleti'nin parası değildir.

Katar Devleti'nin, Erdoğan'a verdiği uçak karşılıksız olmaz. Kimse kimseye 500 milyon dolarlık uçak hediye etmez.

İşte o sözler:

BORSA İSTANBUL'UN KATAR'A SATILIŞI

Borsa İstanbul, kasadaki naktin yüzde 10'u karşılığında satılıyor. Bunların hepsi gizli yapılıyor. Köprü ücretleri bile ticari sır haline geldi. Bunlardan neden kaçılıyor, hesabı neden verilmiyor. 2002'de AKP şeffaflık diyordu. Bu zihniyet değişmediği sürece ekonomi, hukuk reformu olmaz.

24 SAAT EVİM GÖZLENİYORDU

Sene 2003'tü, davalar zinciri geleceği belliydi. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu bana bakan yetkisi ile yurtdışına çıkış yasağı getirdi. 24 saat evim gözleniyordu.

44 YAŞINDA ER OLARAK ASKERE GÖNDERMEYE KALKTILAR

Hayatımla tehdit edildikten sonra yabancı dostlarım uyardı. Sana kumpaslar kuruluyor diye. Askerliğimi yaktılar. 44 yaşında er olarak askere göndermeye kalktılar.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CEZA ALDI

Hala devletin içerisinde bazı çeteler, Fransa'da evime girdiler. Haneye tecavüz ettiler. Davadan ceza aldılar. Türkiye Cumhuriyeti devletine Fransa'daki evime girmekten ceza verdiler. Bu ayıp değil mi?

TÜRKİYE'DEN NASIL AYRILDI?

45 gün sonra avukatım Fransa'da olduğumu açıkladı. Tatile gitmiştim, buhar olmuştum.

Türkiye'den ayrılışını böyle anlattı:

YAĞMALANAN MALLARIN BEDELLERİ SON KURUŞUNA KADAR TAHSİS EDİLECEK

Günün belli bir bölümünü kendime ayırıyorum, gündemi takip ediyorum. Bazı ticari faaliyetlerim var. Davalarla uğraşıyorum. Kimse zanntemesin bu davalar bitti. Bana ve aile bireylerime yapılan haksızlıklar telafi edilecek. Alınan, çalınan, yağmalanan malların bedelleri son kuruşuna kadar tahisis edilecek.

9 MİLYAR DOLARA SATMADIK 4.5 MİLYAR DOLARA SATTILAR

Telsim, Hakan Uzan'ın eseridir. 9 milyar dolara satmadık, 4.5 milyar dolara sattılar. Kimler rüşvet aldı hepsini biliyorum. Yemedik, içmedik ülkemize yatırım yattık. 11 tane çimento fabrikası vardı, Limanları mı söyleyim. Her şeyi ile Türkiye'ye adanmış haksılığa uğrayan babam, ben ve kardeşim.

Berke Barajı'nın açılışında Devlet Bahçeli'nin yaptığı konuşma metnini bana bir gazeteci gönderdi. Bu barajı yok ettiler. Ben nasıl hukuka güveneceğim de Türkiye'ye döneceğim?

SUÇLAMALARI YAPANLAR İÇERİDE

Bankada bir kuruş usulsüzlük yok. Bütün suçlamaları yapan polis müdürleri, polisler sahte evraktan içeride. Mahkumiyetleri veren hakimler içeride. Bana biri 17-18 sene hapis cezası verdi.

İLK DEFA UZAN AİLESİNDE DENENDİ

Ergenekon ve Balyoz kumpasları ilk defa Uzan ailesinde denendi. Haksızlık karşısında cinnet geçiriyorsunuz. Benim küçük kızım 2 aylıkken ceza mahkemesine verildi. Cumhurbaşkanı benim haberim yok diyemez. Telefi etmek onun sorumluluğundadır.

MAĞDURİYETLER ER YA DA GEÇ DÜZELTİLECEK

Hakkımda 40 küsür kesinleşmiş hapis cezası var. 24 sene ceza verdiler, davacının eşi mahkeme başkanı. Avrupa'da buna gülüyorlar. Hanefi Avcı kendi söylüyor, Anayasa Mahkemesi'ne gidip baskı yaptım dedi. Ama millet bunu değiştirecek, bunlar değişecek. Bugün Türkiye'de yargı bağımsızlığını askıya kaldırdılar. Bahçeli bu işe nasıl bakıyor bilmiyorum. Erdoğan'ın notu zaten ortada. Yargı reformu lafta kalır. Bunun Avrupa'ya şirin gözükmek için yapılmasının bir karşılığı somuta dönmediği sürece yok.

Türkiye'de bugün yargıya güven sıfırdır. Odatv'deki Barışlar, Müyessr hanım neden içeri girdiler?

İmar Bankası kumpasında insanlar senerlerce içeri yattı. Benim amcam 10 sene hiç alakası olmadığı halde içeride yattı. Mağduriyetler ne olacak? Bu mağduriyetleri bu millet er yada geç düzeltecektir.

HEDEF AVRUPA BİRLİĞİ

Türkiye'nin kendine belli hedefler koyması lazım. Avrupa Birliği'nin bir parçası olması lazım. Benim, Genç Parti'nin en büyük hedefi budur. Avrupa'nın hukuk sistemine baktığınızda hukuk sistemleri aynı. Medeni Kanunu İsviçre ve Fransa'dan alıyoruz. Sonra değiştire değiştire ortaya enteresan birşey çıkıyor.

Avrupa Birliği'nin normlarını alın, çevirin, mührü basın geçin. O zaman mahkemeler hakkıniyetle karar verecek. Zaten işleyeni var. Neden her tarafını bir daha bir daha değiştiriyoru. Alın size reform 3 ayda yaparsınız.

TÜRKİYE'YE NE ZAMAN DÖNECEK?

Türkiye'ye döneceğim, birgün adalet işeyecek, yeniden yargılama yolu açıldığı gün Türkiye'deyim. 60 yaşındayım, içeri girip 100 yaşında mı çıkacağım. İran'da da Humeyni için idam kararları vardı. Milyonlar döndürdü.

Aydın Doğan, Erdoğan için muhtar bile olamaz diye Hürriyet'te manşet attırdı. Bakın ne oldu?

Bir gün bu kararlar değişecek.

Etiketler Cem Uzan
Yorumlar