Anasayfa /  Ekonomi

Çalışan emekliye verilecek 5 bin lira için ödeme takvimi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır." dedi.

Abone ol
Abone ol 28 Aralık 2023 16:36

Çalışan emekliye verilecek 5 bin lira için ödeme takvimi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır." açıklaması yaptı.

29 Ekim'de Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak bir defaya mahsus verilen 5 bin TL'lik ikramiyeden, çalışan emeklilerin de yararlanabilmesi kararlaştırılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin lira ödeme imkanından faydalanacak." şeklinde ifade etmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının hemen ardından en kısa sürede çalışan emeklilere ödeneceğini açıkladı.

İkramiyelerin ne zaman yatacağı konusunda bilgi alabilmek için düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasında SGK'nın ödeme takvimini beklemek gerekecek. Bu sayede çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesi gerçekleştirilecek.

Dikkat çeken bir diğer nokta ise çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklilerin, ilk düzenlemeden yararlanamadığı için 5000 TL emekli ikramiyesinden mahrum kalmış olmalarıydı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emekliler de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacaklar.

Yorumlar