Anasayfa /  Foto Galeri

Bunları yaparsanız erken emekli olabilirsiniz! İşte detaylar...

Milyonlarca vatandaş, yıllardır beklediği EYT durumunu araştırıyor. EYT’lilerin emekli olacağı tarih ve ilk emekli maaşı merak ediliyor. İşte Türkiye’de 5 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar’da son durum ve EYT formülleri...

Bunları yaparsanız erken emekli olabilirsiniz! İşte detaylar... - Sayfa 1

EYT son dakika gelişmeleri ve EYT son durumu milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. EYT’deki formüller kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.  Emeklilikte Yaşa Takılan yaklaşık 5 milyon vatandaş için EYT düzenlemesiyle birlikte emekli olması bekleniyor.

Bunları yaparsanız erken emekli olabilirsiniz! İşte detaylar... - Sayfa 2

EYT'de asgari ücret detayı

Ekim ayı itibarıyla başlayacak bütçe görüşmelerinin Aralık ayında belli olması beklenirken asgari ücret zam görüşmeleri de başlayacak. 2023 Asgari ücret zammı için Ocak ayı işaret edilirken EYT'lilerin Şubat ayında ilk maaşları alması bekleniyor.

Bunları yaparsanız erken emekli olabilirsiniz! İşte detaylar... - Sayfa 3

Bakan Bilgin: “EYT sorununu çözüyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT son durum hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin, "Sorunlar olduğunu ve bunların çözüleceğini belirten Bilgin, “Sorunların çözümü için tedbirler alıyoruz. Asgari ücreti önceki yıla göre yüzde 80 arttırdık. Önümüzdeki dönem içerisinde sözleşmeli personel ve EYT sorununu çözüyoruz. Dosya dosya açarak çözeceğiz. Türkiye’nin emekçileri endişe etmesin. Türk devleti sosyal bir devlettir. Büyük Türkiye yolunda daha emin adımlar ile yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bunları yaparsanız erken emekli olabilirsiniz! İşte detaylar... - Sayfa 4

İşte EYT formülleri: EYT son durum!

2008 sonrası sigortalı olanlar için hizmet yılı erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi, kadınlarda ise 20 yıllık hizmet süresi ve 7 bin 200 prim günü sayısı gerekli. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanların yaş koşulunun kaldırılmasıyla ilgili bir formül hayata geçerse erkekler 9 bin günü, kadınlar 7 bin 200 günü tamamladığı takdirde yaşı beklemeden emekli olabilme imkânı buluyor.