Anasayfa /  Hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? İşte 12 Ekim 2018 Cuma Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kuvvetli yağış uyarısı. Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'un batı kesimlerinde etkili olması bekleniyor. İşte 12 Ekim 2018 Cuma Yurtta Hava Durumu

Abone ol
Abone ol 12 Ekim 2018 00:13

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Düzce, Bolu, Ordu, Eskişehir, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı, Tunceli, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, bu akşam ve gece saatlerinde Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Bu akşam saatlerinde Hakkari ve Şırnak çevreleri ile Mardin'in doğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, bu akşam ve gece saatlerinde Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam ve gece saatlerinde Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.



BURSA 13°C, 23°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) aralıklı sağanak yağışlı



ÇANAKKALE 15°C, 21°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı



ISTANBUL 16°C, 23°C



Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam ve gece saatlerinde batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 



KIRKLARELI 14°C, 21°C



Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam ve gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

EGE

Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



A.KARAHISAR 7°C, 20°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 



IZMIR 16°C, 25°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu



KÜTAHYA 8°C, 20°C



Parçalı ve çok bulutluyarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 



MANISA 16°C, 28°C



Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



ADANA 18°C, 29°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ANTALYA 19°C, 28°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri ile ilk saatlerde Gazipaşa çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



HATAY 18°C, 29°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ISPARTA 7°C, 22°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin güney kesimleri ile Eskişehir, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



AKSARAY 9°C, 23°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu



ANKARA 10°C, 23°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu



CANKIRI 7°C, 24°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu



ESKISEHIR 10°C, 21°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra Bolu ve Düzce çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



BOLU 8°C, 20°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı



KARABÜK 12°C, 26°C



Parçalı ve çok bulutlu



SİNOP 16°C, 23°C



Parçalı ve çok bulutlu



ZONGULDAK 14°C, 21°C



Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Ordu çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



AMASYA 14°C, 24°C



Parçalı ve çok bulutlu



GİRESUN 18°C, 22°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı



SAMSUN 16°C, 23°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 18°C, 22°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinden sonra sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, güney kesimleri ile Tunceli, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde Hakkari ve Şırnak çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.



ELAZIĞ 12°C, 25°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı



ERZURUM 5°C, 19°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı



HAKKARİ 10°C, 20°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı. Bu akşam saatlerinde toz taşınımı bekleniyor.



KARS 4°C, 18°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde Mardin'in doğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.



ADIYAMAN 19°C, 29°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı



DIYARBAKIR 14°C, 28°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu



GAZIANTEP 17°C, 27°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı



SIIRT 18°C, 28°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Kuzey Ege ile günün ilk saatlerinde Kırklareli ve İstanbul'un Avrupa Yakası'nın kıyı kesimlerinde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yer yer 6 (50 km/sa), günün ilk saatlerinde Kırklareli ve İstanbul'un Avrupa Yakası'nın kıyı kesimleri 7 (60 km/sa); Doğu Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatleri batısı ile yarın (Cuma) sabah saatlerinde doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında 1,5 ila 2,5m, günün ilk saatlerinde Kırklareli ve İstanbul'un Avrupa Yakası'nın kıyı kesimleri yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, kuzeyi yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde Kuzey Ege’nin kuzeyi sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yer yer 7 (60 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), kuzeyi 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m kuzeyi 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, doğusu zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan, yarın (Cuma) öğle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın (Cuma) öğle saatlerinde 5 (40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan, zamanla kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Etiketler 12 Ekim 2018
Yorumlar