Anasayfa /  Foto Galeri

Bugün hava nasıl olacak? Bu iki güne dikkat! 6 Aralık Meteoroloji'den kar ve yağmur uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6-10 Aralık tarihlerine ait hava durumu tahmin raporunu internet sitesi üzerinden yayınladı. Buna göre; İstanbul, Tekirdağ ve Edirne'nin aralarında olduğu çok sayıda ilde salı günü gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması beklenirken, çarşamba ve perşembe günü bazı iller için kar yağışı uyarısı yapıldı. Peki hangi illerde kar yağışı bekleniyor? İşte son dakika hava durumu haberinin detayları.

Bugün hava nasıl olacak? Bu iki güne dikkat! 6 Aralık Meteoroloji'den kar ve yağmur uyarısı! - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, İstanbul çevreleri, Mersin ve Konya'nın batı kesimleri, Bolu ve Eskişehir'in güneyi ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya, Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneyi ve Kıyı Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Bugün hava nasıl olacak? Bu iki güne dikkat! 6 Aralık Meteoroloji'den kar ve yağmur uyarısı! - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Bugün hava nasıl olacak? Bu iki güne dikkat! 6 Aralık Meteoroloji'den kar ve yağmur uyarısı! - Sayfa 3

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güneyli, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara’nın güneyi ve Kıyı Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bugün hava nasıl olacak? Bu iki güne dikkat! 6 Aralık Meteoroloji'den kar ve yağmur uyarısı! - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Trakya, Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.