Anasayfa /  Hava durumu

Bugün hava hasıl ? 22 Ağustos 2019 Perşembe Hava Durumu | Meteoroloji'den il il 5 günlük hava tahmini

Bugün hava hasıl ? 22 Ağustos 2019 Perşembe Hava Durumu | Meteoroloji'den il il 5 günlük hava tahmini. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun’un doğu, Trabzon’un batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli, Zonguldak, Bartın, Düzce, Amasya, Sakarya, Kastamonu, Karabük, Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. İşte Meteoroloji'den il il 5 günlük hava tahmini

Abone ol
Abone ol 22 Ağustos 2019 02:00

Bugün hava hasıl ? 22 Ağustos  2019 Perşembe Hava Durumu | Meteoroloji'den il il 5 günlük hava tahmini.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun’un doğu, Trabzon’un batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli, Zonguldak, Bartın, Düzce, Amasya, Sakarya, Kastamonu, Karabük, Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.  İşte Meteoroloji'den il il 5 günlük hava tahmini

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Marmara'nın doğusu,İç Anadolu ile Kütahya'nın kuzey ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun’un doğu, Trabzon’un batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli(51-75 kg/m2), Zonguldak, Bartın, Düzce, Amasya, Sakarya, Kastamonu, Karabük, Tokat, Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, doğu bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun’un doğu, Trabzon’un batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli, Zonguldak, Bartın, Düzce, Amasya, Sakarya, Kastamonu, Karabük, Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.



BURSA 18°C, 30°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



İSTANBUL 22°C, 31°C



Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,



KIRKLARELİ 19°C, 33°C



Parçalı bulutlu,



KOCAELİ 20°C, 28°C



Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,

EGE

Parçalı ve az bulutlu, zamanla İç Ege'nin çok bulutlu, Kütahya'nın kuzey çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



A.KARAHİSAR 15°C, 27°C



Parçalı ve çok bulutlu,



DENİZLİ 21°C, 35°C



Parçalı ve az bulutlu,



İZMİR 24°C, 35°C



Az bulutlu,



MANİSA 23°C, 35°C



Parçalı ve az bulutlu,

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



ADANA 24°C, 34°C



Parçalı ve az bulutlu,



ANTALYA 26°C, 35°C



Az bulutlu,



HATAY 24°C, 32°C



Parçalı ve az bulutlu,



ISPARTA 15°C, 31°C



Parçalı ve az bulutlu,

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Karaman hariç) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ANKARA 16°C, 26°C



Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatler ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,



ESKİŞEHİR 17°C, 27°C



Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatler ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,



KONYA 16°C, 28°C



Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde doğusu ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,



SİVAS 15°C, 25°C



Parçalı ve çok bulutlu,

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde bölge genelinde yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m²) olması bekleniyor.



BOLU 16°C, 23°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.



DÜZCE 20°C, 28°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.



SİNOP 22°C, 27°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,



ZONGULDAK 21°C, 26°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun’un doğu, Trabzon’un batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli(51-75 kg/m2), Trabzon'nun doğu ilçeleri, Rize, Tokat ve Hopa çevrelerinde kuvvetli(21-50 kg/m²) olması bekleniyor.



AMASYA 18°C, 28°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



BAYBURT 13°C, 29°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 21°C, 28°C



Parçalı ve çok bulutlu, doğusu çok kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



TRABZON 23°C, 27°C



Parçalı ve çok bulutlu, batısı çok kuvvetli, doğusu kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzey ve batı kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



ARDAHAN 10°C, 29°C



Parçalı bulutlu



ERZURUM 14°C, 30°C



Parçalı ve az bulutlu



MALATYA 17°C, 32°C



Parçalı bulutlu



VAN 13°C, 30°C



Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.



DİYARBAKIR 18°C, 36°C



Az bulutlu ve açık



GAZİANTEP 21°C, 34°C



Az bulutlu ve açık



SİİRT 25°C, 36°C



Az bulutlu ve açık



ŞANLIURFA 23°C, 37°C



Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batısı kuzey ve kuzeydoğu, gece saatleri ile yarın sabah saatlerinde kuzeybatıdan, doğusu kuzey ve kuzeybatı, gece saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batısı batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 4 ila 6 (30-50 km/sa), doğusu 2 ila 4 (10-30 km/sa), zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusunda yer yer 2,5m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın (Perşembe) öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Orta Ege’de 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Orta Ege’de 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, gece saatleri ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde İskenderun Körfezi sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, Batı Akdeniz’in batısında gece saatlerinde kuzeybatı, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan, gece saatleri ile yarın sabah saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.

İŞTE 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ

22 AĞUSTOS 2019 PERŞEMBE

23 AĞUSTOS 2019 CUMA

24 AĞUSTOS 2019 CUMARTESİ





25 AĞUSTOS 2019 PAZAR





26 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ





iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.


Yorumlar