Anasayfa /  Hava durumu

Bugün hava hasıl ? 18 Ağustos 2019 Pazar Hava Durumu | Meteoroloji'den kuvvetli yağış sonrası sel uyarısı!

Bugün hava hasıl ? 18 Ağustos 2019 Pazar Hava Durumu | Meteoroloji'den kuvvetli yağış sonrası sel uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya'nın doğu kesimleri, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Sinop, Kastamonu ve Bartın kıyı kesiminde yer yer şiddetli olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. İşte Meteoroloji'den Türkiye geneli 5 günlük hava tahmini

Abone ol
Abone ol 18 Ağustos 2019 02:56

Bugün hava hasıl ? 18 Ağustos  2019 Pazar Hava Durumu | Meteoroloji'den kuvvetli yağış sonrası sel uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya'nın doğu kesimleri, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Sinop, Kastamonu ve Bartın kıyı kesiminde yer yer şiddetli olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.İ şte Meteoroloji'den Türkiye geneli 5 günlük hava tahmini

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya'nın doğu kesimleri, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m²), Sinop, Kastamonu ve Bartın kıyı kesiminde yer yer şiddetli (76-100 Kg/m²) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m²), Sinop, Kastamonu ve Bartın kıyı kesiminde yer yer şiddetli (76-100 Kg/m²) olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu, doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m²) olması bekleniyor.



BURSA 18°C, 26°C



Parçalı bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



İSTANBUL 20°C, 28°C



Parçalı bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KIRKLARELİ 16°C, 29°C



Parçalı bulutlu



KOCAELİ 18°C, 25°C



Parçalı bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m²) olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



A.KARAHİSAR 14°C, 25°C



Parçalı bulutlu



DENİZLİ 18°C, 31°C



Parçalı ve az bulutlu



İZMİR 21°C, 31°C



Parçalı ve az bulutlu



MANİSA 20°C, 32°C



Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Antalya'nın doğusu ile Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ADANA 25°C, 32°C



Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu kesimleri yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ANTALYA 26°C, 36°C



Parçalı bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



HATAY 26°C, 32°C



Parçalı bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ISPARTA 16°C, 28°C



Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor.



ANKARA 16°C, 23°C



Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor.



ESKİŞEHİR 14°C, 23°C



Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KONYA 18°C, 25°C



Parçalı bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



SİVAS 14°C, 29°C



Parçalı bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli (21-50 Kg/m²), Sinop, Kastamonu ve Bartın kıyı kesiminde yer yer şiddetli (76-100 Kg/m²) olması bekleniyor.



BOLU 14°C, 20°C



Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde kuvvetli (25-50 Kg/m²) olması bekleniyor.



DÜZCE 16°C, 24°C



Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde kuvvetli (25-50 Kg/m²) olması bekleniyor.



SİNOP 20°C, 23°C



Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu gece saatlerinde kuvvetli (25-50 Kg/m²) olması bekleniyor.



ZONGULDAK 19°C, 23°C



Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde kuvvetli (25-50 Kg/m²) olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyı kesiminin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m²) olması bekleniyor.



AMASYA 17°C, 23°C



Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



BAYBURT 13°C, 33°C



Parçalı bulutlu



SAMSUN 21°C, 25°C



Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m²) olması bekleniyor.



TRABZON 23°C, 26°C



Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzey ve batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



ARDAHAN 12°C, 29°C



Parçalı bulutlu



ERZURUM 13°C, 32°C



Parçalı bulutlu



MALATYA 22°C, 35°C



Parçalı bulutlu



VAN 15°C, 30°C



Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.



DİYARBAKIR 20°C, 37°C



Az bulutlu ve açık



GAZİANTEP 23°C, 33°C



Az bulutlu ve açık



SİİRT 25°C, 37°C



Az bulutlu ve açık



ŞANLIURFA 25°C, 39°C



Az bulutlu ve açık

Bugün hava hasıl ? 18 Ağustos  2019 Pazar Hava Durumu | Meteoroloji'den kuvvetli yağış sonrası sel uyarısı!

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, orta kesimlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) yarın sabah saatlerinden itibaren 6 (50 km/sa), doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) yarın öğleden sonra 5 (40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta kesimlerinde yarın sabah saatlerinden sonra 2,5m Görüş; İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, yarın öğleden sonra kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğleden sonra güneyi 6 (50 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), güneyi ile yarın sabah saatlerinden itibaren geneli 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi yer yer 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, İskenderun Körfezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeydoğudan, gece saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Antalya Körfezi ile batısı yer yer 6 (50 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı yarın öğleden sonra kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan, sabah saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.

Bugün hava hasıl ? 18 Ağustos  2019 Pazar Hava Durumu | Meteoroloji'den kuvvetli yağış sonrası sel uyarısı!

İŞTE 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ

18 AĞUSTOS 2019 PAZAR

19 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ

20 AĞUSTOS 2019 SALI

21 AĞUSTOS 2019 ÇAŞAMBA

22 AĞUSTOS 2019 PERŞEMBE

iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.


Yorumlar