Anasayfa /  Foto Galeri

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Bu testi yaptıran kişilerin tüm borçları siliniyor

Tam 4 milyon vatandaşı ilgilendiren Genel Sağlık Sigortası’nda dev bir adım atılıyor. 31 Mart 2021’e kadar gelir testi yaptırıp geliri asgari ücretin üçte birinin altında olanların bütün borçları silinecek. Primlerini devlet ödeyecek. İşte detaylar...

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Bu testi yaptıran kişilerin tüm borçları siliniyor - Sayfa 1

GSS borçlarına ilişkin yapılandırma ile ilgili merak edilen soruları Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili İsmail Yılmaz yanıtlarken kritik son tarihi de açıkladı. İşte GSS'de borcun silinip primi devletin ödeyeceği yeni sisteme dair ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri...

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Bu testi yaptıran kişilerin tüm borçları siliniyor - Sayfa 2

Hükümet, Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan 4 milyon vatandaş için de yeni bir sayfa açtı. Buna göre 31 Mart 2021 tarihine kadar gelir testi yaptırıp da geliri asgari ücretin üçte birinin (bu yıl için 981 lira) altında olanların bütün borçları silinecek.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Bu testi yaptıran kişilerin tüm borçları siliniyor - Sayfa 3

Primlerini devlet ödeyecek. Örneğin, 6 bin 374 lira GSS prim borcu olan, peşin ödemede 3 bin 344 lira gecikme cezası ve zammından kurtulacak.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Bu testi yaptıran kişilerin tüm borçları siliniyor - Sayfa 4

GELİR TESTİNİ YAPTIRANIN BORCU SİLİNİYOR, PRİMİ DEVLET ÖDÜYOR 
Milyonları ilgilendiren GSS borçlarına ilişkin yapılandırma ile ilgili merak edilen soruları Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili İsmail Yılmaz yanıtladı.