Anasayfa /  Spor

Bu sene hangi takım şampiyon olacak? Deniz Çoban açıkladı

Deniz Çoban, şampiyonluk yarışında yer alan takımları değerlendirdi.

Abone ol
Abone ol 06 Şubat 2020 18:00

Önümüzde duran puan cetveli gerçek olmayabilir. 3. sıradaki Trabzonspor, ‘gizli lider’ konumunda. Ertelenen maçını kazanırsa, zirveye kuruluyor. Öte yandan, Beşiktaş’ın kural hatası itirazı kabul görür ve Göztepe maçı tekrar oynanırsa (ki oynanma ihtimali var) 3 puanı hanesine yazdırması halinde 7. sıradaki Beşiktaş’ın liderle olan farkı 5’e düşüyor. Ligin favorisi bana göre Fenerbahçe... Yarış Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir ve Trabzonspor arasında geçer diye düşünüyorum. İlk üç; Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray olur.

Şampiyon olacak takımın ‘atanı ve tutanı’ iyi olacak. Onlar iyiyse, diğer unsurlar konuşulabilir. Fenerbahçe’de atan Muriç, Kruse ve Rodrigues. Kalede yan toplara çalışması gereken ama yetenekli ve iyi Altay var. Üstüne bir de Ozan ve Gustavo’lu dirençli orta saha. Sert virajları az kayıpla dönebilen Fenerbahçe ligi zirvede bitirir. Trabzon’da atan Sörloth; güçlü, yetenekli... Tutan Uğurcan, inanılmaz oynuyor. Ndiaye iyi transfer... Buna karşın defansları çok pozisyon veriyor. Hep bu kadar şanslı olamazlar ve Uğurcan takımı kurtaramaz. Hocaları tecrübesiz, baskıyı kaldıramayabilir.

Başakşehir’de Okan Buruk hırslı, çalışkan... Mert, Milli Takım kalecisi. İrfan Can, Mahmut, Visca, Clichy tamam ama Kadıköy’de varlık gösteremediler. Pozisyonları bile yoktu. Zor virajlara hazır değiller. Beşiktaş, Sergen ile buluştu. Büyük yetenek, büyük oyuncuydu. Getirilebileceklerin en iyisiydi; herkes sustu, taraftar mutlu. Fakat bu kadro ile ancak bu lige heyecan katarlar. Puan farkı 5’e düşse bile, önlerinde kötü olmalarını beklemeleri gereken 6 takım var. Kalecileri, yarıştakiler arasında en geride. Kadro kalitesi de yeterli değil. Galatasaray’ın en büyük avantajı tutanı, Muslera. Atanı da Falcao. Sakatlanmazsa iş yapar.

Hocası bu ligi en iyi tanıyan, baskıyı kaldırabilecek ismi. Bunlara rağmen Galatasaray’ın bir oyun planının olduğunu düşünmüyorum. İlk üçte olurlar ama şampiyonluk zor gibi. Sivas kadro darlığının sıkıntısını çekiyor. 3 futbolcusu sakattı, dağıldılar. Lig ilerledikçe, sıkıntıları büyüyebilir. Gönlüm şampiyon olmalarından yana, ama ilk üç zor gibi.

Yorumlar