Anasayfa /  Foto Galeri

Bu önerilere dikkat! İşte Eve giren paketlerden virüs bulaşmaması için yapmamız gerekenler

Uzmanlar, koronavirüsten korunmak için evimize dışarıdan gelen paketli ürünlerin hijyeninin nasıl sağlanacağı konusuna açıklık getirdiler. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Özgüneş, dışarıdan evimize gelen paketlerin hijyenini nasıl sağlamamız gerektiğini açıkladı.

Bu önerilere dikkat! İşte Eve giren paketlerden virüs bulaşmaması için yapmamız gerekenler - Sayfa 1

Dünyamız çok bulaşıcı ve ölümcül olabilen, bir virüs hastalığı ile savaş veriyor. Ülkeler geleneksel özelliklerine bağlı olarak, farklı korunma ve önlem yollarını sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmektedirler.

Bu önerilere dikkat! İşte Eve giren paketlerden virüs bulaşmaması için yapmamız gerekenler - Sayfa 2

Dışarıdan gelen paketlerin hijyeni nasıl sağlanmalıdır? 
Akıllardaki bir diğer soruysa, dışarıdan gelen paketli ürünlerin hijyeninin nasıl sağlanması gerektiğidir. Her ne kadar koronavirüs; açık havada ve çeşitli yüzeylerde uzun süre canlı kalamıyorsa da (virüsler ancak ve sadece canlı bir hücre içine yaşayabilirler) önlem almak yerinde olur. Bu sorunun yanıtı içinde, genel dezenfeksiyon kuralları bulunmalıdır.

Bu önerilere dikkat! İşte Eve giren paketlerden virüs bulaşmaması için yapmamız gerekenler - Sayfa 3

Dışardan gelen paketlerin en dış kısmı, özenle çıkarılır çıkarılmaz en yakın çöp kutusuna atılmalıdır. Eğer eldiven kullanılarak bu ambalaj çıkarılmışsa eldiven sıyrılıp çöpe atılmalı, eldivensiz çıkarılmışsa bu işlemden hemen sonra eller sabunla yıkanmalıdır.

Bu önerilere dikkat! İşte Eve giren paketlerden virüs bulaşmaması için yapmamız gerekenler - Sayfa 4

İkinci aşamada paketin iç kısımlarını, her katına ayrı özen göstererek çıkarmalı, atılacak özellik taşımıyorsa dezenfekte edilmelidir. Sonunda, gönderilen obje de mümkünse açık havada sekiz saat kadar bırakılmalıdır. Eğer dezenfektandan zarar görmeyecek vasıfta bir ürün ise dezenfekte edilerek hemen kullanılabilir.