Anasayfa /  Hava durumu

Bu illerde yaşayanlara Meteoroloji'den ‘sarı’ uyarı! Kar kapıda...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahminini yayınladı. Türkiye geneli yeni haftaya soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle başlayacak. Karadeniz'de 5 il için sarı uyarı yapılırken, bazı kesimlerde 6 ila 12 derece hava sıcaklıklarının azalacağı belirtiliyor. İşte hava durumu tahminleri...

Abone ol
Abone ol 25 Ekim 2021 13:57

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahminini yayınladı. Türkiye geneli yeni haftaya soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle başlayacak. Karadeniz'de 5 il için sarı uyarı yapılırken, bazı kesimlerde 6 ila 12 derece hava sıcaklıklarının azalacağı belirtiliyor. İşte hava durumu tahminleri...

Güneş zaman zaman yüzünü gösterse de havalar iyice serinledi. Türkiye, yeni haftaya soğuk ve yağışlı havayla başlayacak. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 6 ila 12 derece azalacak hava sıcaklıkları hafta ortasından itibaren yeniden mevsim normallerine yükselecek.

HAFTA ORTASINDA SICAKLIKLAR ARTACAK

TRT Habere'e konuşan hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, hava sıcaklığının iç ve kuzey kesimlerde sıfır derecenin altına düşmesinin beklendiğini bildirdi. Hafta ortasında ise sıcaklıklar tekrar yükselerek mevsim normallerine gelecek.

3 büyük kentte hafta boyunca yağış beklenmiyor. Ancak Başkent'te hava sıcaklığı azalacak. Ankara çarşamba gününden itibaren yeniden ısınacak.

METEOROLOJİ'NİN GÜNLÜK TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz ile Ordu'nun iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli, Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

 

Yorumlar