Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 4 Mart 2021 Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Hafta başından itibaren etkisini sürdüren soğuk havaların ardından Meteoroloji'den yeni açıklama geldi. Son hava durumu tahminlerine göre, Marmara, Ege ve İç Anadolu'da hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece artacak. Sıcaklıkların düştüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise Artvin ve Kars çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte, 4 Mart İstanbul, Ankara, İzmir ve il il hava durumu tahminleri...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 4 Mart 2021 Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz geneli parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Trabzon, Rize, Hatay ve Şırnak çevreleri ile Artvin kıyılarının yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Hakkâri çevreleri ile Van'ın güney, Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun (20-50 cm) kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 4 Mart 2021 Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Marmara, Ege ve İç Anadolu'da 2-4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 4 Mart 2021 Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Rüzgarın, ülkemizin batısında batı ve kuzeybatılı, doğusunda doğu ve kuzeydoğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 4 Mart 2021 Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı - Sayfa 4

ÇIĞ UYARISI:

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.