Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 19 Nisan Meteoroloji'den Kuvvetli yağış, rüzgar ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İşte 19 Nisan 2021 hava durumu raporu..

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 19 Nisan Meteoroloji'den Kuvvetli yağış, rüzgar ve fırtına uyarısı! - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2021 tarihine ait hava durumu raporu yayınlandı. Meteoroloji, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağını bildirdi. İşte 19 Nisan 2021 Pazartesi hava durumu..

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 19 Nisan Meteoroloji'den Kuvvetli yağış, rüzgar ve fırtına uyarısı! - Sayfa 2

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 19 Nisan Meteoroloji'den Kuvvetli yağış, rüzgar ve fırtına uyarısı! - Sayfa 3

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI
Marmara’nın güneydoğusu, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 19 Nisan Meteoroloji'den Kuvvetli yağış, rüzgar ve fırtına uyarısı! - Sayfa 4

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı