Anasayfa /  Sağlık

Bu gençlik formülüne bayılacaksınız

Bu gençlik formülüne bayılacaksınız

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2016 12:24

Herkes genç görünmeyi ister ve bunun için birtakım uygulamalara başvurur. Daha genç görünebilmek için beslenme alışkanlıklarını değiştirmek bir hayli önemli. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, genç kalmanın sırrının bitter çikolatada olduğunu belirterek, “Diyette çikolata tabii ki yasak değil, çok sevenlere ara öğün yerine kahvenin yanına neden eşlik etmesin? Unutmayın ne yediğiniz ile beraber tükettiğiniz miktarlar önemli!” dedi.

Cilt sağlığından kalp ve damar sağlığına birçok konuda vücuda fayda sağlayan bitter çikolatanın strese iyi geldiğini anlatan Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Diyette çikolata tabii ki yasak değil, çok sevenlere ara öğün yerine kahvenin yanına neden eşlik etmesin? Unutmayın ne yediğiniz ile beraber tükettiğiniz miktarlar önemli! Özellikle diyetteyken tatlı krizlerini en hafif şekilde atlatmamızı sağlayan bitter çikolata, günlük bir miktar tüketildiğinde stresi yok ediyor, kalp-damar hastalıklarını önlüyor ve cildi gençleştiriyor. Vücudu yaşlanmaya karşı koruyan en önemli şeylerin başında geliyor antioksidanlar.” diye konuştu. Kakao oranı yüksek olan bitter çikolatanın, antioksidan içeriğine dikkat çeken Pınar Kural Enç, “Günlük bir miktar bitter çikolata tüketmek, yaşlanmaya karşı korurken, kanser riskini de en aza indiriyor. Araştırmalar haftada 2-3 kez tüketilen az miktardaki siyah çikolatanın kan basıncını düşürmede de etkili olduğunu göstermektedir. Siyah çikolata glisemik indeksi düşük olan bir besindir. Glisemik indeksi düşük olan besinler kan şekerini hızlı yükseltmeyen besinlerdir. Tabii ki en bilinen etki, çikolatanın vücudumuzun endorfin hormonu salgılamasını tetiklediği ve kendimizi daha keyifli hissetmemizi sağlamasıdır. Bir çikolatada kakao ne kadar yoğun olursa faydası da o kadar fazla olur.” İfadelerini kullandı.  

Çikolatanın faydaları neler?

Çikolatanın ana maddesi olan kakao, ikiçenekliler sınıfında ve ebegümecigiller familyasında yer alıyor. Yetiştiği yerler ise And Dağlarının alt bölgeleri ile Amazon ve Orinoco ırmaklarının çevresi. En büyük üreticisi % 40 ‘lık üretimi ile Fildişi Sahillerinde gerçekleşiyor. Kakaonun içeriğinde yer alan flovanol beyne daha fazla oksijen gitmesini ve ilerleyen yaşlarda görülen bunama, bellek kaybının önüne geçilmesini sağlıyor. Antioksidan özelliği ile tıpkı kahve gibi kanser hücrelerinin vücut içerisinde çoğalmasının ve yayılmasının büyük oranda önüne geçiyor. Damar hastalıklarının tedavisine ve kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı oluyor. Kalp krizi riskini azaltıyor. Kakaonun sinirleri rahatlatarak mutluluk verdiği de yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı.

Etiketler çikolata
Yorumlar