Anasayfa /  Foto Galeri

Hüseyin Baş’tan Erdoğan’a zor sorular: Senin damadının Gazze’ye giden ABD savaş gemisinde ne işi var

Ortadoğu’da yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendiren BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Türkiye’de 16 ABD üssünün ne işi var, senin damadının Gazze’ye giden ABD savaş gemisinde ne işi var?” sorularını yöneltti.

Hüseyin Baş’tan Erdoğan’a zor sorular: Senin damadının Gazze’ye giden ABD savaş gemisinde ne işi var - Sayfa 1

Baş’tan Erdoğan’a zor sorular: Senin damadının Gazze’ye giden ABD savaş gemisinde ne işi var?

Ortadoğu’da yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendiren BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Türkiye’de 16 ABD üssünün ne işi var, senin damadının Gazze’ye giden ABD savaş gemisinde ne işi var?” sorularını yöneltti.
“Güçsüz Türkiye işgale açık hale gelir” uyarısında bulunan BTP lideri, ‘Türkiye güçlenmeli, ekonomisiyle, siyasetiyle bağımsız bir ülke olmayı, güçlü ve bağımsız bir ordu organize etmeyi başarabilmeli. Bizler kendimizi bu ateşten ancak kendi gücümüzü artırarak koruyabiliriz’ ifadelerini kullandı.

Hüseyin Baş’tan Erdoğan’a zor sorular: Senin damadının Gazze’ye giden ABD savaş gemisinde ne işi var - Sayfa 2

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Başkent Ankara’da üye katılım programı düzenledi.  
Yüzlerce yeni üyenin rozetlerinin takıldığı programa BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da katıldı.
Yeni üyelere rozetlerini takan BTP lideri, yaptığı konuşmada ise sıcak gündeme dair dikkat çekici açıklamalar yaptı.

İşte BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın konuşmasından notlar;

Hüseyin Baş’tan Erdoğan’a zor sorular: Senin damadının Gazze’ye giden ABD savaş gemisinde ne işi var - Sayfa 3

Türkiye’de 16 ABD üssünün ne işi var?

“Ortadoğu ciddi anlamda kaynamaya, ısınmaya başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Suriye'de 22 ABD üssünün ne işi var?’ diyor. 22 ABD üssünü şikâyet eden Cumhurbaşkanı 16 ABD üssüne sahip ülkenin Cumhurbaşkanı... Soru şu; Suriye işgal altında 22 tane ABD üssü var. Biz işgal altında mıyız da 16 tane ABD üssü var bizde? Biz işgal edildik haberimiz mi yok?  Bütün bu ABD üsleri, Türkiye'deki onlarca NATO üssünün haricinde… Ama neymiş ABD müttefik! E senin müttefikin senin SİHA’nı niye düşürdü? Nasıl müttefik?

Hüseyin Baş’tan Erdoğan’a zor sorular: Senin damadının Gazze’ye giden ABD savaş gemisinde ne işi var - Sayfa 4

“Senin damadının o savaş gemisinde ne işi var?

Yine Sayın Cumhurbaşkanı geçen gün, ‘ABD savaş gemisinin Gazze'de ne işi var?’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız harika bir noktaya temas etti ve umuyorum bu noktadan dönmez. Tıpkı bundan 10 yıl önce, ’NATO askerinin Libya'da ne işi var’ dedikten 10 gün sonra, ‘NATO askeri elbette Libya'da olacak’ demesi gibi umuyorum bu sözünden de dönmez. Bir soru soruyorum; ‘10.000 kilometre ötedeki ABD'nin savaş gemisinin Gazze'de ne işi var’ diye soruyoruz ya, ‘Senin damadının o savaş gemisinde ne işi var?’