Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Brunson'un Avukatı Çok Önemli Açıklamada Bulundu: Daha Bir Ayımız Var

Türkiye ile ABD arasında yüksek gerilime sebep olan ve daha sonra ise ev hapsi kararıyla tahliye yapılan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, Anayasa Mahkemesine (AYM) henüz bir başvuruda bulunmadık, bir ay içinde AYM’ye başvuru yapacağız.

Abone ol
Abone ol 04 Eylül 2018 10:54

İzmir'de terör örgütleri PKK ile FETÖ adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanırken, sağlık sorunların olduğu gerekçesiyle 25 Temmuz günü ev hapsi kararı ile cezaevinden tahliye yapılan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson için avukatı İsmail Cem Halavurt kısa zaman evvel İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulunmuştu. 

Halavurt'un, ev hapsini ve yurt dışına çıkış yasağın kaldırılması için yapmış olduğu başvuru 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmişti. 

Mahkeme heyeti reddettiği talep, incelenmek üzere üst mahkeme olan İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Üst mahkeme de suç vasıflarında değişiklik olmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle ev hapsi ile yurt dışına çıkış yasağına yapılan itirazı reddetmişti.

Bir ayımız var

Ağır ceza mahkemelerince Papaz Brunson ile ilgili itirazların reddedilmesi üzerine avukat İsmail Cem Halavurt, yeni süreç başlatmak üzere harekete geçerken, AYM'ye bir ay içinde başvuru yapacağız. 

Halavurt, "Daha henüz bir başvuru yapmadık. Bir ayımız var. 1 ay içinde bireysel başvurumuzu Anayasa Mahkemesi'ne yapmış olacağız.  


Yorumlar