Anasayfa /  Ekonomi

Bozdağ: Para transferinin kısıtlanması talimatı olmadı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. Cumhurbaşkanımız para transferlerinin kısıtlanması ya da engellenmesiyle ilgili herhangi bir talimatı olmamıştır" dedi

Abone ol
Abone ol 04 Aralık 2017 15:41

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından kameralar karşısına geçen Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:




Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama bugün Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ne demek istediğini açıkladı. Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip, vatandaşlarımız ve yabancı yatırımcılar istediği yerde yatırım yapma hakkına sahiptir.


Aynı şekilde yurtdışında da yatırım hakkına sahiptir. Her türlü para transferi yapabilirler. Herhangi bir sınırlama söz konusu değildir, bundan sonra da olmayacaktır. Cumhurbaşkanımızın böyle bir talimatı olmamıştır. Cumhurbaşkanımızın dikkat çektiği husus kendi ülkesine güvenmediği için sermayesini başka yere aktarmak isteyenlere istem olduğunu ifade etti. Ekonomi dara girsin diye uğraş varken işadamlarımız ekonomilerini güçlendiren Türk ekonomisine güvenmeleri ve sahip çıkmaları konusunda bir sitemini ifade etmiştir.


Türkiye'nin terör örgütleriyle irtibat halinde olan finanse edenlerle ilgili bir hassasiyeti vardır. Terör örgütünün kasası olanlara karşı hukuk devleti olarak gereken yapılmaya devam edilecektir. Serbest piyasa ekonomisi vardır ve devam edecektir. İşadamları herhangi bir kısıta sahip olmadan faaliyetlerine devam edeceklerdir. Bunların teminatı kanunlar ve finans sistemimizdir.


Yarın CHP'nin açıklayacağı kağıt parçaları ve yeni bombalar ne onu bilmiyorum. Bİldiğiniz gibi Sayın Kılıçdaroğlu 2 haftadır bir iddiada bulundu. Dedi ki Man Adası diye bir ada var, vergi cenneti 1 sterlinlik şirketlere Cumhurbaşkanı ve ailesi para transfer etti iddiaları var. Bunun ispatı olarak dekontları gösterdi. Bu iddialarla ilgil Cumhurbaşkanımız net bir şey söyledi: Böyle bir para gönderimi söz konusu değildir, aksini ispat ederseniz siyaseti bırakırım, ispat edemezsen sen CHP Genel Başkanlığı'ndan ayrılacaksın.



Yorumlar