Anasayfa /  Politika

“Bölge İdare Mahkemesi Adana’da Kalsın”

“Bölge İdare Mahkemesi Adana’da Kalsın”

Abone ol
Abone ol 02 Şubat 2016 11:01

TBMM Katip Üye CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a bir mektup yazdı.

Akdeniz Bölgesinin tek bölge yönetim mahkemesi olan ve Konya’ya taşınması planlanan Adana Bölge İdare Mahkemesinin Adana’da faaliyetine devam etmesini isteyen Türkmen, “Kamu yararını gözeterek; Adana ve bölge illerini 350 km mesafedeki Konya’dan hizmet almaya mecbur bırakmayın. Bir meslektaşınız olarak rica ediyorum” dedi.

CHP’li Türkmen’in Adalet Bakanı Bozdağ’a gönderdiği mektup şöyle:

“Sayın Bakanım,

Bakanlığınız kararıyla Adana Bölge İdare Mahkemesinin Konya iline taşınması planlanmaktadır.

Mevcut durumda; Adana Bölge İdare Mahkememiz, İstanbul ve Ankara’dan sonra Türkiye’de en yoğun iş hacmine sahip 3. Mahkemedir. Mahkememiz; yeni kurulan 8 Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’nın 4’ünden de daha fazla iş yüküne sahiptir.

Mersin ve Osmaniye illerine de hiçbir ulaşım sıkıntı ve vakit kaybı yaşamadan hizmet veren Mahkememiz, bu kararla; Adana, Mersin,  Osmaniye ve Hatay’a 300-350 km mesafedeki Konya’dan hizmet almaya mecbur bırakılmaktadır.

Yeni kurulan Mahkeme Başkanlıklarının, bölgelerin coğrafi konumu ve iş hacmi dikkate alınarak belirlenmesi gerekirken, yeni yapılanma ile Akdeniz Bölgesi’nin tek bölge yönetim mahkemesi olan Adana Bölge İdare Mahkemesinin kapatılması ve Konya’ya bağlanması hem Adana hem de yukarıda belirttiğim şehirlerimiz için büyük sorunlar yaratacaktır.

Bu nedenle; oldukça yoğun olan ve Adana İlimizin yanı sıra bölge illeri için de hizmet veren Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kamu yararı gözetilerek, Akdeniz Bölgesinin tek bölge yönetim mahkemesinin Adana’da faaliyetlerine devam etmesi konusunda gereğini bir meslektaşınız olarak, rica eder, talebimiz doğrultusundaki kararınızın tarafıma iletilmesini arz ederim. Saygılarımla”

11 Kez Görüntülendi.

Haber kaynağına ait sayfanın adresi

http://www.adanaulus.com/bolge-idare-mahkemesi-adanada-kalsin-2.html    

Yorumlar