Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Boğaziçi Üniversitesi'nden açıklama: Son Marmara depremi büyük İstanbul depreminin öncüsü mü?

Son Marmara depremi büyük İstanbul depremin öncüsü mü? Boğaziçi Üniversitesi 17 Aralık 2023 tarihinde yerel saat ile 23:53’de dış merkezi Çınarcık Açıkları (Marmara Denizi) olan hafif şiddetteki depreme ilişkin açıklama yaptı. İşte  Boğaziçi Üniversitesi'den Marmara Denizi Çınarcık açıklarında meydan gelen deprem açıklaması

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2023 03:49

Boğaziçi Üniversitesi'den açıklama: Son Marmara depremi büyük İstanbul depremin öncüsü mü?

Boğaziçi Üniversitesi 17 Aralık 2023 tarihinde yerel saat ile 23:53’de dış merkezi Çınarcık Açıkları (Marmara Denizi) olan hafif şiddetteki depreme ilişkin açıklama yaptı.

İşte  Boğaziçi Üniversitesi'den Marmara Denizi Çınarcık açıklarında meydan gelen deprem açıklaması

17 ARALIK 2023 ÇINARCIK AÇIKLARI (MARMARA DENİZİ) DEPREMİ BİLGİ NOTU

17 Aralık 2023 tarihinde yerel saat ile 23:53’de dış merkezi Çınarcık Açıkları (Marmara Denizi) olan hafif şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Depremin büyüklüğü Ml=4.1 olup, hasara ve can kaybına neden olabileceği ön görülmemektedir. Özellikle Doğu Marmara’da, İstanbul, Yalova ve Çınarcık’da hafif şiddette hissedilmiştir.

Deprem Kuzey Anadolu Fay Zonu (KAFZ) içerisinde ve Kuzey Kol üzerinde meydana gelmiştir. Ancak yapılan hızlı fay düzlemi sonucu depremin normal faylanma ile meydana geldiğini göstermektedir. Bu ise depremin KAFZ içerisinde çok küçük tali bir kırığın yırtılması ile meydana geldiğini göstermektedir. Dolayısı ile deprem KAFZ’nun ana parçaları üzerinde meydana gelmemiştir.

Depremden hemen sonra mikro düzeyde artçı depremler meydana gelmektedir. Marmara bölgesinde farklı kaynaklardan bu büyüklüklerde her yıl 4-5 depremin olduğu da göz ardı edilmemelidir.

Yorumlar