Anasayfa /  Foto Galeri

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni uygulamalar hayata geçirilecek

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasal düzenlemeyle yeni uygulamalar hayata geçirilecek. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) için getirilecek 'avans' sistemi de bunlardan biri.

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni uygulamalar hayata geçirilecek - Sayfa 1

Evlilik, ev alma, eğitim, iş kurma ve bedelli askerlik gibi ihtiyaçlar için Bireysel Emeklilik Sistemi'nde biriken tasarrufun yarısı, devlet katkısının ise yüzde 25'i katılımcılar tarafından avans olarak çekilebilecek. Değişikliğin en göze çarpanı ise BES'ten avans çekebilme imkanının getirilmesi olurken, çalışanların tabi olduğu otomatik BES'e 45 yaşından büyük kişiler de kendi istekleriyle katılabilecek.

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni uygulamalar hayata geçirilecek - Sayfa 2

DEVLET KATKISI YÜZDE 30'A ÇIKTI

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni uygulamalar hayata geçirilecek - Sayfa 3

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre teklifteki düzenlemelerin başında, daha önce açıklanan devlet katkısının yüzde 25'ten 30'a çıkartılması geliyor. 2022'de BES'e aylık 5 bin lira prim yatıranlara devlet de her ay 1.500 lira katkı sağlayacak.

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni uygulamalar hayata geçirilecek - Sayfa 4

Devlet katkısının yüzde 30'a çıkması, vakıf, sandık, derneklerdeki birikimlerin sisteme aktarımı, 18 yaş altındaki ilginin artarak devamı ile birlikte sistemin bu yılın sonunda 500 milyar liralık fon büyüklüğüne ulaşılması hedefleniyor. Çalışanların tabi olduğu sisteme 45 yaşından büyük kişiler de kendi isteğiyle katılabilecek.