Anasayfa /  Dünya

Biontech-Pfizer aşısı için aylar sonra gelen itiraf

Alman Biontech ile birlikte koronavirüs aşısını geliştiren Pfizer'dan dikkat çeken bir itiraf geldi.

Abone ol
Abone ol 12 Eylül 2021 12:24

Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılı itibarıyla görülmeye başlanan koronavirüs (Kovid-19) dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor. Özellikle farklı ülkelerde mutasyona uğrayan virüs uzun süre can almaya devam etti ve halen kontrol altına alınması için büyük bir mücadele veriliyor. Dünya genelinde 225 milyondan fazla insana buluşan Kovid-19 bugün itibarıyla 4.6 milyonun üzerinde cana mal oldu.

Her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı kovid savaşında ilaç devi ve Biontech'in ortağı olan Pfizer'den çok konuşulacak bir aşı itirafı geldi. Şirket yetkilileri yaptıkları son dakika açıklamasında Şahin ve Türeci'ye"Bu iş yürümeyecek arkadaşlar" dediklerini açıkladı.

EN ÖNEMLİ AŞILARDAN BİRİ BIONTECH OLMUŞTU

Pandemi ile birlikte bilim dünyası neredeyse tüm mesaisini virüsü yenmeye ayırdı. Bu kapsamda virüse karşı elimizdeki en güçlü silah olan pek çok aşı geliştirildi. O aşılardan belki de en popülerini geliştiren şirket Pfizer. Zira BioNTech ile birlikte geliştirilen aşı mRNA teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

PRİZER'DEN SON DAKİKA AŞI İTİRAFI!

Dünya üzerinde uygulanan aşı sayısı 5 milyar barajını geride bırakırken, bugün Türkiye dahil pek çok ülkede kullanılan bu aşı için Pfizer cephesinden çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Yorumlar
Çok Okunanlar