Anasayfa /  Ekonomi

Binlerce emekli ve memura ek ödeme müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ek ödemeye ilişkin düzenleme Meclis'e sunuldu. Yeni zamla birlikte memur emeklilerinin her ay aldıkları ek ödeme de artacak. Emekli maaşları en az 2 bin 500 TL'ye yükselecek. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 19 Ocak 2022 14:31

Emekli ve memur zamlarında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından dikkatle takip ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da müjdesini verdiği emekli ve memur maaş zamlarına ilişkin düzenleme Meclis'e sunuldu. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren emekli ve memura ek ödeme düzenlemesinin detayları ortaya çıktı.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılan değişiklikle, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara 1500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2 bin 500 liraya yükseltilecek. Emeklilerin ek ödeme oranları da yüzde 4 olarak hesaplara yatırılıyor. 4.016 TL alan ve Ocak 2022’de zamlı maaşlarını alacak olan emeklilerin buna göre zamlı maaşı 5.259 TL olacak. Ayrıca 210 TL ek ödeme de hesaba yatacak. 

Bu madde, 2022 yılı Ocak ayı ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere düzenlemenin yayımı tarihinde yürürlüğe girecek. 

Yeni zam oranları ile memur emeklilerinin her ay aldıkları ek ödeme artacak. Memur emeklileri maaş tutarlarına göre Ocak ayından itibaren 168 lira ile 1.100 lira arasında ek ödeme alacak.

Memur emeklileri 2021’in ocak ayında yüzde 7.36, temmuz ayında ise yüzde 8.45 olmak üzere geçen sene maaşlarını toplam yüzde 15.81 zamlı almışlardı.

Yorumlar