Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Beşiktaş - Galatasaray maç sonucu: 2-1 (Maç Özeti)

Süper Lig'in 10. haftasında büyük heyecana shane olan derbide Beşiktaş, Galatasaray'ı 1-0 geriye düştüğü mücadelede 2-1 yenmeyi başardı ve 3 paunı alarak zirve takibini sürdürdü. Galibiyetin mimarı ise 2 gol birden kaydeden Cyle Larin oldu. Galatasaray'da Mostafa Mohamed 81. dakikada penaltı kaçırdı ve beraberlik şansından yararlanamadı.

Abone ol
Abone ol 25 Ekim 2021 18:14

Süper Lig 'in 10. haftasında büyük heyecana shane olan derbide Beşiktaş , Galatasaray 'ı 1-0 geriye düştüğü mücadelede 2-1 yenmeyi başardı ve 3 paunı alarak zirve takibini sürdürdü. Galibiyetin mimarı ise 2 gol birden kaydeden Cyle Larin oldu. Galatasaray'da Mostafa Mohamed 81. dakikada penaltı kaçırdı ve beraberlik şansından yararlanamadı.

 Bu sonuçla birlikte Beşiktaş puanını 20'ye yükseltirken Galatasaray 17 puanda kaldı.

Maç Özeti:

90'Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kazandı!

90'Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu, zaman geçirdiği gerekçesiyle sarı kart gördü.

90'Sol kanattan Ömer Bayram'ın ortasında arka direkte Muhammed'den önce Umut topu kornere gönderdi.

90'Sol kanattan Ömer Bayram'ın ortasında arka direkte Muhammed'den önce Umut topu kornere gönderdi.

90'Maçın sonuna 5 dakika eklendi!

88'Galatasaray'da Cicaldauçıtı, Barış Alper girdi.

88'Beşiktaş'ta Ghezzal yerini Kenan Karaman'a bıraktı.

88'Beşiktaş'ta Ghezzal yerini Kenan Karaman'a bıraktı.

82'Beşiktaş'ta Teixeira yerini Salih Uçan'a bıraktı.

80'PENALTI KAÇTI! Mustafa Muhammed'in kullandığı penaltı vuruşunda Ersin gole izin vermedi.

79'GALATASARAY PENALTI KAZANDI! Hızlı gelişen hücumda Kerem'in ceza sahası sağ çaprazdan şutunda top Vida'ya çarpıp kale önüne sekti. Kale önünde Halil şutunda top kaleci Ersin'de kaldı. Pozisyon sona erdikten sonra hakem Fırat Aydınus, Kerem'in şutunda Vida'nın topa elle müdahale ettiğini belirtti ve penaltı noktasını gösterdi.

78'Galatasaray'da Diagne yerini Mustafa Muhammed'e bıraktı.

78'Galatasaray'da Yedlin yerini Ömer Bayram'a bıraktı.

75'Oyun bu dakikalarda sık sık faul atışlarıyla duruyor.

75'Beşiktaş'ta Teixeira, Berkan'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

70'Galatasaray'da Marcao, Batshuayi'ye yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

64'BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ! Pjanic'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Necip topu arka direğe çevirdi. Arka direkte bomboş durumda olan Larin topu ağlara gönderdi.

63'Galatasaray'da Taylan Antalyalı çıktı, Halil girdi.

63'Galatasaray'da Morutan yerini Babel'e bıraktı.

60'Van Aanholt'un ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda kaleci Ersin gole izin vermedi.

58'BEŞİKTAŞ GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Sağ kanattan Rosier'in arka direğe ortasında Yedlin, Larin'den önce son dakikada topu kornere yolladı.

55'İkinci yarıda tempo düşük.

47'Galatasaray'da Taylan Antalyalı, Teixeira'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

47'Ghezzal'in ceza sahası sol çaprazdan şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.

46'Derbide ikinci yarı başladı!

İlk yarı 1-1 sona erdi.

45'İlk yarının sonuna 3 dakika eklendi.

41'Beşiktaş'ta Ghezzal, Taylan'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

40'BEŞİKTAŞ BERABERLİĞİ YAKALADI! Sol kanattan Umut Meraş'ın ortasında ön direkte Larin kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

38'GALATASARAY ETKİLİ GELDİ! Sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Morutan'ın çevirdiği topta savunmaya çarpan meşin yuvarlağı kaleci Ersin son anda kornere çeldi.

35'GALATASARAY ÖNE GEÇTİ! Kerem'in pasıyla ceza yayının hemen önünde topla buluşan Cicaldau'nun şutunda top ağlarla buluştu.

30'Galatasaray ceza yayının hemen önünden serbest vuruş kazandı. Cicaldau'nun vuruşunda top üstten dışarı gitti.

25'Galatasaray bu dakikalarda oyunu dengeledi.

20'BEŞİKTAŞ ÇOK NET KAÇIRDI! Pjanic'in pasıyla savunma arkasına sarkan Teixeira'nın sol çapraz dar açıdan şutunda top yan ağlarda kaldı.

15'Rosier'in pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Batshuayi'nin vuruşunda top yandan dışarı gitti.

11'Sağ kanattan Yedlin'n ortasında Diagne'den önce Vida topu kafayla uzaklaştırdı!

10'DİREKTEN DIŞARI GİTTİ! Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Pjanic'in doğrudan kaleye gönderdiği top üst direğe çarpıp oyunu alanına terk etti.

8'Beşiktaş karşılaşmaya etkili başladı!

7'Umut Meraş ceza sahası dışından sol çaprazdan şutunda savunmaya çarpan top Muslera'da kaldı.

5'Pjanic'in sağdan ortasında arka direkte Larin topu indirdi. Batshuayi'nin vuracağı sırada Marcao araya girdi. Larin için ofsayt bayrağı kalktı!

5'Beşiktaş etkili geldi! Rosier'İn sağ kanattan arka direğe etkili ortasında Larin'inden önce Yedlin son anda topu uzaklaştırdı.

1' Maç hakemin düdüğü ile başladı.

İlk 11ler:

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Necip, Vida, Umut, Josef, Pjanic, Alex Teixeira, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Morutan, Kerem, Diagne

Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Galatasaray'ı konuk ediyor. Vodafone Park'ta 20.00'de başlayacak mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek ve dev derbi beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Geride kalan 9 haftada 5 galibiyet, 2'şer beraberlik ve mağlubiyeti bulunan Kartal, 17 puanla ligin 4. sırasında yer alıyor. Aynı sonuçlara ve puana sahip olan Aslan ise averajla sıralamanın 7. basamağında bulunuyor.

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİ MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA? 

Beşiktaş-Galatasaray maçı bu akşam saat 20:00'de başlayacak. Vodafone Park'ta oynanacak olan mücadelede hakem Fırat Aydınus düdük çalacak. Derbi maçı beIN SPORTS 1 HD ekranından yayımlanacak. Maçın VAR hakemi olarak ise Mete Kalkavan atandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş derbisi öncesinde öğrencileriyle mini bir toplantı gerçekleştirdi. Tecrübeli teknik adam, Siyah- Beyazlı ekip karşısında ilk düdükten, son ana kadar her top için mücadele etmeleri ve oyun disiplininden kopmamaları konusunda oyuncularına birtakım uyarılarda bulundu.

"90 dakika boyunca panik yapmadan, sakin kalacağız" diyen Aslan'ın hocası, "Mücadeleyi 11 kişi tamamlamak çok önemli. Bu yüzden saha içinde yaşanabilecek olaylarda agresif olmayacağız" dedi.

'Maçın şifresi sabırlı oyun'

Özellikle öğrencilerinden sakin kalmasını isteyen tecrübeli çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rakip ile diyaloğa girmeyeceğiz, oyundan eksilmeyeceğiz. Her ne olursa olsun sakinliğimizi daima koruyacağız.

Evet, Vodafone Park'a galibiyet için gidiyoruz. Ama maçın şifresi bizim için sabırlı oyun olacak. Nasıl ki Lokomotiv Moskova karşısında bu şekilde kazandıysak Beşiktaş karşısında da en doğru anı bekleyeceğiz."

⚽ MARCAO GERİ DÖNDÜ!

Marcao'nun da cezasının sona ermesiyle birlikte Galatasaray'da Arda Turan dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Beşiktaş'ta ise sakatlığını atlatan Mehmet Topal takımla çalışmalara başlarken; Hasic, Atiba ve N'Koudou'nun tedavi süreci devam ediyor.

👤 DERBİNİN HAKEMİ FIRAT AYDINUS!

Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında pazartesi günü saat 20.00'de Vodafone Park'ta oynanacak derbiyi Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Erdem Bayık yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Alper Ulusoy olacak.

📉 9. Beşiktaş - Galatasaray maçı

Fırat Aydınus, Beşiktaş ile Galatasaray arasında daha önce oynanan 8 müsabakada düdük çaldı. Söz konusu mücadelelerde sarı-kırmızılılar 5 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 2 kez yenen taraf oldu. 1 maçta da kazanan çıkmadı. Aydınus, iki takım arasında son olarak 29 Nisan 2018 tarihinde oynanan ve sarı-kırmızılıların 2-0'lık üstünlüğü ile sona eren derbide görev almıştı.

BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇI BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Beşiktaş, Vodafone Park'ta oynanacak Galatasaray derbisi için biletleri satışa çıkardı. Siyah-beyazlılar ayrıca 12 yaş altındaki çocukların stadyuma giremeyeceğini de belirtti.

 DERBİDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbide, maç saati termometreler 11 dereceyi gösterecek. Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray, saat 20.00'de karşı karşıya gelecek. Ebedi dost, ezeli rakipler kozlarını açık bir havada paylaşacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden belirtilen tahminlere göre, maç saatinde Vodafone Park'ta yağmur beklenmezken, hava sıcaklığının ise 11 derece olacağı ifade edildi. Nem oranın ise yüzde 69 olacağı belirtildi.

Dev derbinin bilet fiyatları şu şekilde:

1. Kategori: 490TL
2. Kategori: 450TL
3. Kategori: 390TL
4. Kategori: 375TL
5. Kategori: 325TL
6. Kategori: 295TL
7. Kategori: 200TL
8. Kategori: 175TL
VIP 101 – 126: 1.100TL
VIP 100: 1.250TL
1903 A-E: 1.400TL
1903 B-D: 1.500TL
1903 C: 1.600TL

⛔ SON 5 MAÇTA KALESİNİ GOLE KAPATAMADI!

Sezona iyi savunmayla başlayan ve ligdeki ilk 4 maçta kalesini gole kapatan siyah-beyazlı ekip, son 4 karşılaşmada ise kötü performans sergiledi.

Beşiktaş, Çaykur Rizespor (3-0), Gaziantep (0-0), VavaCars Fatih Karagümrük (1-0) ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor (3-0) maçlarını gol yemeden tamamladı. Siyah-beyazlılar, daha sonra çıktığı Fraport TAV Antalyaspor (3-2), Adana Demirspor (3-3), Altay (1-2), Demir Grup Sivasspor (2-1) ve Medipol Başakşehir (2-3) karşılaşmalarında kalesini gole kapatamadı.

TIBA VE N'KOUDOU SAKAT

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Atiba Hutchinson ve Georges-Kevin N'Koudou derbide görev yapamayacak.

 Uzun süren sakatlığının ardından hafta içindeki idmanlara takımla birlikte çıkan Mehmet Topal ise görev verilmesi halinde oynanacak mücadelede forma giyebilecek.

SERGEN YALÇIN'IN TEK DERBİ YENİLGİSİ GALATASARAY'A KARŞI

Beşiktaş'ta göreve başladıktan sonra 6 derbiye siyah-beyazlı takımın başında çıkan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, derbi maçlardaki tek yenilgisini Galatasaray'a karşı aldı. Fenerbahçe ile oynanan 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik alan Yalçın, Galatasaray'a karşı oynadığı maçlarda ise 1 galibiyet, 1 yenilgi ve 1 beraberlik elde etti.

 👉 350. RANDEVU

Beşiktaş ile Galatasaray rekabeti 22 Ağustos 1924 yılında Taksim Stadı'nda oynanan maçla başladı. O karşılaşmayı siyah-beyazlılar 2-0 kazandı. İki takım arasındaki rekabette bugüne kadar 349 kez kozlar paylaşıldı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 123 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 112 kez rakibini mağlup etti. 114 müsabakadan ise beraberlik çıktı. Galatasaray'ın 487 golüne Beşiktaş 456 ile karşılık verdi.

 LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE 

İki takım Süper Lig tarihinde ise 126 kez karşılaştı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 46, siyah-beyazlılar ise 37 kez gülen taraf oldu. 43 müsabakada ise kazanan taraf çıkmadı. Aslan 153 kez rakip fileleri havalandırırken, Kartal ise 132 kez gol sevinci yaşadı.

 👉İKİ TAKIM ARASINDAKİ SON 10 MAÇ

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan son 10 resmi maçta siyah-beyazlıların üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında oynanan 10 lig karşılaşmasında Beşiktaş 5 kez sahadan galip ayrılırken, Galatasaray ise 3 kez rakibini mağlup etti, 2 müsabaka ise berabere sona erdi. Son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:

24.09.2016 Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 2 (Lig)
27.02.2017 Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1 (Lig)
02.12.2017 Beşiktaş: 3 - Galatasaray: 0 (Lig)
29.04.2018 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0 (Lig)
02.12.2018 Beşiktaş: 1 - Galatasaray: 0 (Lig)
05.05.2019 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0 (Lig)
27.10.2019 Beşiktaş: 1 - Galatasaray: 0 (Lig)
15.03.2020 Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 0 (Lig)
17.01.2021 Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 0 (Lig)
08.05.2021 Galatasaray: 3 - Beşiktaş: 1 (Lig)

Yorumlar