Anasayfa /  Foto Galeri

İşte 10'ar maddede Beşiktaş - Galatasaray derbisi

Son dakika spor haberi: Süper Lig'in 10. haftası Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki dev derbiye sahne olacak. Sporting yenilgisi ile morali bozulan Kara Kartal, sahasında Cimbom'u devirip yeniden çıkışa geçmenin hesapları içinde. Avrupalı Aslan’da keyifler yerinde. Hedef ligdeki 3 haftalık zafer serisini dörde çıkarıp zirveye bir adım daha yaklaşmak. İşte 10'ar maddede Beşiktaş ve Galatasaray'da son durum...

İşte 10'ar maddede Beşiktaş - Galatasaray derbisi - Sayfa 1

Beklenen gün geldi çattı… Tüm Türkiye'nin gözlerinin çevrileceği Beşiktaş-Galatasaray derbisi 20.00'de başlayacak. Vodafone Park'ta oynanacak kritik mücadelede hakem Fırat Aydınus düdük çalacak. Sabah Gazetesi, iki takımın son durumlarını 10'ar maddede ele aldı. İşte detaylar...

10 MADDEDE BEŞİKTAŞ'IN DERBİ HAFTASI

1-Teknik direktör Sergen Yalçın ve ekibi takımı ilk olarak mental açıdan ayağa kaldırdı, üst üste gelen kötü sonuçları unutturdu.

2-Sakatlıklardan bu sezon çok sıkıntı çeken Beşiktaş'ta antrenmanlar hafif tempoda gerçekleştirildi. Takımın çalışma metoduna dikkat edilirken, yeni haftada herhangi bir sakatlık problemiyle karşılaşılmadı.

İşte 10'ar maddede Beşiktaş - Galatasaray derbisi - Sayfa 2

3- Derbi öncesi performans olarak düşüşte olan isimlerle ilgili değişiklik kararı alan Sergen Yalçın, faturayı savunma hattından Welinton ve N'Sakala'ya kesti.

4- Hafta boyunca merak edilen 3 yerli kim olacak sorusu ise Necip ile son buldu. Yalçın'ın sahaya süreceği 11'de Ersin, Necip ve Umut Meraş yer alacak.

5- Rakip analizlerinde özellikle kanat oyuncularının etkinliğine dikkat çekildi. Kenarlarda oynayan Larin ve Ghezzal'dan savunma beklerine her zaman destek vermeleri istendi.

İşte 10'ar maddede Beşiktaş - Galatasaray derbisi - Sayfa 3

6- Rakibinin dengeli orta sahasını Alex- Pjanic-Josef üçlüsü ile bozmak isteyen Beşiktaş, hızlı hücumlar ve savunma arkasına atılacak toplarla sonuç arayacak.

7- Alex belirsizliği, Sambacı'nın idman performansıyla son buldu. Maça ilk 11'de başlayacak olan Alex'ten, Pjanic'e daha yakın olması istendi.

8- Son haftalarda bitiricilik sıkıntısı yaşayan Batshuayi, hafta boyunca hırsı ile kendini gösterdi. Derbide teknik heyetin en güvendiği isimlerden.

İşte 10'ar maddede Beşiktaş - Galatasaray derbisi - Sayfa 4

9- Derbide Ghezzal'a büyük iş düşecek. Rakip analizi yapan antrenörler, Cezayirli oyuncuya Galatasaray'ın sol beki Aanholt'un savunmada yaptığı hatalar tek tek anlatıldı.

10- Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetim, hafta boyunca tesislerde takıma destek oldu. Futbolcuların aileleri ve çocukları da sık sık tesislere gelerek yanlarında yer aldı, moral ve motivasyon kazandırıldı.