Anasayfa /  Spor /  Futbol

Beşiktaş - Antalyaspor maçında kural hatası | Maç tekrar edilebilir mi?

Antalyaspor'un Beşiktaş'ı yendiği maçta müsabakanın hakeminin kural hatası yaptığı ortaya çıktı. Peki şimdi ne olacak? Detaylar haberimizde...

Abone ol
Abone ol 27 Ağustos 2018 12:01

Antalyaspor'un Beşiktaş'ı yendiği maçta müsabakanın hakeminin kural hatası yaptığı ortaya çıktı. Peki şimdi ne olacak? Detaylar haberimizde...

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Antalyaspor'un Vodafone Park'ta Beşiktaş'ı 3-2'lik skorla devirdiği maçın 72. dakikasında ilginç bir an yaşandı.

Beşiktaş'ın gelişen atağı sırasında Antalyasporlu oyuncuların müdahalesiyle taca doğru çıkan topu Beşiktaş Kulübü tercümanlarından Halil Yazıcıoğlu eline alıp Caner Erkin'e verdi.

Caner tacı kullanırken, yardımcı hakemin uyarısı sonucunda topun dışarı çıkmadan ele alındığı anlaşıldı ve maçın hakemi Halis Özkahya, oyunu durdurup maçı hakem atışıyla devam ettirdi.

Kural hatası var mı?

Futbol Oyun Kuralları kitabının "Oyuncular" başlıklı 3. kuralının "Oyun Alanında Fazladan Kişi Olması" ile ilgili 7. Maddesi gereğince bir takım görevlisi, yedek oyuncu, değiştirilmiş oyuncu veya ihraç edilmiş bir oyuncu tarafından müdahale söz konusuysa, oyun direkt serbest vuruş veya penaltı vuruşuyla tekrar başlatılır.

Buna göre söz konusu pozisyonda mücadelenin Antalyaspor lehine direkt serbest vuruş ile başlaması gerekiyordu. Maçın hakemi Halis Özkahya ise oyunu hakem atışıyla başlatmıştı.

Pozisyonu değerlendiren eski hakem Deniz Çoban, "Hakem kural hatası yapmıştır ve maçın tekrar edilmesi talebinde bulunulabilir" dedi!



Eski Hakem Seçim Demirel de sosyal medya hesabından aynı yorumda bulundu:



Beşiktaş AŞ yardımcı antrenörü saha içerisine müdahalede bulundu oyunu durduran hakem kural gereği oyunu Direk Serbest Vuruşla başlatması gerekirken Hakem Atışıyla başlattı bu bir kural hatasıdır.

Peki şimdi ne olacak?

Talimatlar gereği bir müsabakada kural hatası yapılması ve bu hatanın sonuca etki etmesi halinde kulüplerden gelecek itiraza bağlı olarak Türkiye Futbol Federasyonu maçın tekrar oynanmasına hükmedebilir. Ancak Beşiktaş - Antalyaspor karşılaşmasında yapılan kural hatası Antalyaspor'un maçı kaybetmesine sebep olmadığından ve Antalyaspor cephesinin kural hatası itirazıyla federasyona başvurmayacağından maçın tekrar edilmesi beklenmiyor.

Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu'nun herhangi bir yönetim kurulu toplantısına bağlı kalmaksızın müsabaka sonucunu Antalyaspor lehine 3-2 tescil etmesi bekleniyor.

Hata Beşiktaş aleyhine olsaydı ne olacaktı?

Öte yandan aynı kural hatası Beşiktaş aleyhine yapılmış olsaydı olaylar çok daha farklı gelişecekti. Geride olduğu müsabakada böyle bir hataya maruz kalan siyah-beyazlı ekip maçı kaybettiği takdirde kural hatası itirazıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunacak ve gerekli incelemeleri yapan TFF Yönetim Kurulu, müsabakanın tekrar edilmesine karar verecekti.


Etiketler kural hatası
Yorumlar