Anasayfa /  Magazin

Berdan Mardini kimdir ? Berdan Mardini Survivor'a mı katılacak?

2000'li yılların sevilen şarkıcılarında olan Berdan Mardini, tv8 ekranlarında yayınlanan Survivor yarışmasına katılıyor. Acun Ilıcalı sosyal medya hesabından Berdan Mardini'nin Survivor'a katılacağını duyurdu. Peki Berdan Mardini kimdir? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2022 21:30

2000'li yılların sevilen şarkıcılarında olan Berdan Mardini, tv8 ekranlarında yayınlanan Survivor yarışmasına katılıyor. Acun Ilıcalı sosyal medya hesabından Berdan Mardini'nin Survivor'a katılacağını duyurdu. Peki Berdan Mardini kimdir? İşte detaylar...

BERDAN MARDİNİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

 Aslen Mardin Yaylabaşı köyünden olan 44 yaşındaki Berdan Mardini, 5 Kasım 1978'de Diyarbakır'da dünyaya geldi. Asıl adı Engin Karademir olan şarkıcının 6 kardeşi vardır. Babası Şerif Mardini devlet memuru olarak çalıştı. Babasının mesleği sebebiyle eğitimini değişik illerde sürdürmek zorunda kaldı. İlkokul ikinci sınıfa kadar Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde eğitim gördü. Daha sonra babasının tayini çıkınca, ailesiyle beraber Isparta'nın Gelendost ilçesine taşındı. İlkokul üçüncü sınıfı Gelendost'ta tamamladı. O senelerde yeteneği ön plana çıkmaya başlıyordu. Okulda oynadığı piyes, tiyatro gibi sanat alanlarında sesinin güzelliği çevresi tarafından anlaşıldı.

İlkokul 5.sınıfta düzenlenen ilçeler arası şiir yarışmasını üçüncü olarak tamamladı. Ardından ortaokulda üç, lisede iki sene tiyatro oynadı. Yine okulun düzenlemiş olduğu ses yarışmasını birinci olarak kazandı. Babası emekli olunca, ablası ve ağabeyinin yaşadığı İstanbul'a yerleşmek durumunda kaldı. Avcılar Süleyman Nazif Lisesi'nde lise hayatına Lise üçüncü sınıftan devam etti. Bir senelik okul yaşantısı diliminde yine okulun düzenlediği konser ve faaliyetlerde yer aldı. Liseden sonra iş hayatına atıldı.girdi.

Babasının tekstil firmasında kardeşleriyle beraber çalışırken iki sene sonra firmalarının yakınındaki bağlama kursuna yazıldı. Orada çok iyi bağlama çalan biriyle tanıştı. Bir gece onunla beraber Avcılar sahilde bir bara gidip eğlenmeye karar verdiler. O barda ses düzeni henüz yeni yapıldığı için herkes kendi masasında çalıp söylüyordu. Kendi kendilerine mırıldanırken barın sahibi ricada bulundu ve ses düzeniyle okumasını istedi. Orada bir iki türkü okuyunca çok beğenildi ve geceleri sahneye çıkma teklifi aldı.

Bu dönemde sabahtan akşama kadar tekstil atölyesinde çalışan ve işten sonra da ailesinden gizli olarak sahne hayatına başlayan Mardini'yw İstanbul'un farklı semtlerinden teklifler gelmeye başladı. Bu arada profesyonel düzeyde müziğe merak sarmaya başlamış ve teklifleri değerlendirme kararı almıştı. Konfeksiyon yaşamına son verip Bakırköy Prestij Bar'dan gelen teklifi doğrultusunda orada çalışmaya başladı. Prestij Bar'da sahne almaya başlamasının ardından farklı birçok teklifler gelmeye başladı. Profesyonel bir müzik yaşamı için nota ve solfej dersleri alarak kendisini bu anlamda geliştirmeye başladı.

 Konservatuar sınavlarına giren ancak bu sınavlarda başarılı olamayan Berdan Mardini, birkaç sene Bakırköy'de sahne aldıktan sonra profesyonel çalışması 2000 yılının kasım ayında piyasaya çıktı. Canan Prodüksiyon tarafından yapılan albümü, gerek yapım hatası gerekse tanıtım hatası barındırması nedeniyle kitlelere onu ulaştıramazken 2002 yılında istediği albümü yaptı.

BERDAN MARDİNİ EVLİ Mİ, ÇOCUĞU VAR MI?

Berdan Mardini, 13 Ocak 2010 tarihinde Fatoş Mardini ile dünya evine girdi. Miran isminde bir oğlu, 8 yaşında Ezmira adında bir kızı vardır. 29 Mart 2021 yılında eşiyle anlaşmalı olarak boşandı. Şu anda Sırp sevgilisi Morena Taraku ile beraber olduğu bilinmektedir.

BERDAN MARDİNİ BURCU, BOYU VE KİLOSU

1.80 metre boyundaki ve 74 kilo ağırlığındaki şarkıcı Berdan Mardini'nin burcu Akreptir.

Yorumlar