Anasayfa /  Ekonomi

Berat Albayrak'ın istifasından sonra dolarda son durum

Berat Albayrak'ın istifasını ardından dolar kuru güne nasıl başladı? Dolar kurunda yükseliş mi yoksa düşüş mü olduğu yatırımcıları yakından ilgilendiriyor.

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2020 20:01

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa açıklamasının ardından piyasaların nasıl bir etki vereceği merak konusuydu. Berat Albayrak'ın istifasını ardından dolar kuru güne nasıl başladı? Dolar kurunda yükseliş mi yoksa düşüş mü olduğu yatırımcıları yakından ilgilendiriyor.

 DOLAR KURUNDA SON DURUM? DOLAR YÜKSELDİ Mİ DÜŞTÜ MÜ?
Berat Albayrak'ın dün sosyal medya üzerinden yaptığı istifa açıklamasından sonra dolar kurunda ciddi bir düşüş oldu. Dolar son haftaların en düşük seviyesine gerilerken 8.0021 liradan işlem gördü. Dolar kuru yüksek 8.5274 lirayı gördükten sonra, 8.13 lira bandında işlem gördü.

Berat Albayrak'ın istifasının ardından sert düşüş gösteren dolarda son durum nasıl? Dolar kuru ne kadar düşecek? Dolar kurunda ne kadar yükselecek?

Berat Albayrak'ın istifa açıklamasının ardından ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın fiyat istikrarı ve iletişim konusundaki açıklamaları sonrası dolar kuru 8.00 bandına kadar geriledi.

Dolar/TL, kapanışın yaklaşık yüzde 4 altında işlem görmesi piyasaları hareketlendirdi.

Dolar kuru en düşük 8.0021 liradan, en yüksek 8.5274 lirayı gördü.

Euro en düşük 9.5092 liradan, en yüksek 10.0521 lirayı gördü.

Sterlin en düşük 10.5280 liradan, en yüksek 11.1423 lirayı gördü.

Etiketler Berat Albayrak
Yorumlar