Anasayfa /  Popüler

Berat Albayrak istifa etti mi? İstifa haberi doğru mu? Berat Albayrak neden istifa etti?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. Peki Berat Albayrak, "5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunları nedeniyle istifa ediyorum" dedi iddiası doğru mu? Berat Albayrak istifa etti mi? İstifa haberi doğru mu? Berat Albayrak neden istifa etti?

Abone ol
Abone ol 08 Kasım 2020 21:49

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunları nedeniyle istifa ediyorum" dedi iddiası doğru mu? Berat Albayrak istifa etti mi? İstifa haberi doğru mu? Berat Albayrak neden istifa etti? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Bert Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. Albayrak, "5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunları nedeniyle istifa ediyorum" dedi. 

İşte Berat Albayrak'ın istifa nedeni:

Kamuoyunun dikkatine

Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan büyük değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararı ve emin adımlarla devam edeceklerdir.

Enerji'de olduğu gibi Ekonomi'de de ektiğimiz tohumlar çokta uzak olmayan bir gelecekte koca koca çınarlara dönüşecek ve ülkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştırdığına şahit olacağız inşaallah. Bundan en ufak bir şüphem yoktur.

Bu 5 yıllık süre zarfında benimle bu zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çokça hakkım geçmiştir haklarını helal etsinler.

At izinin iti izine karıştığı, Hak ve batık ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun. Türkiye tarihindeki belki de en kritik dönemlerden sayılacak olan bu 5 yılık süre zarfında ülkeme ve ümmete hizmet etmeyi bana nasip eden Rabbime sonsuz
hamdolsun.

Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cenab-ı Allah bizleri Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın.

Sonumuzu hayreylesin...

Berat Albayrak

 

 

İstifa haberi doğru mu?
Şu ana kadar istifanın doğruluğu ya da yalan olduğuna dair resmi bir açıklama yapılmış değil. Hükümeti yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi resmi twitter hesabından İngilizce olarak bakanın istifa ettiğine dair son dakika haberi geçti. Ancak söz konusu haber 1 saat içinde kaldırıldı. 

Bloomberg haberi geçti
Berat Albayrak'ın istifa ettiğine dair Anadolu Ajansı herhangi bir gelişme duyurmadı. Buna karşılık yabancı haber ajansları ve sitelerde Berat Albayrak'ın istifa ettiği haberleri yer alıyor. Bloomberg ve BBC Türkçe haberi veren kurumlar oldu. 

Twitter hesabını kapattı

İnstagram hesabından istifa haberini duyuran Berat Albayrak, Twitter hesabını da kapattı.

YENİ HAZİNE VE MALİYE BAKANI KİM OLACAK?

Bugün akşam saatlerinde bakanlık görevinden istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yerine kimin atanacağı araştırılıyor. Resmi makamlarca henüz Hazine ve Maliye Bakanlığına kimin atanacağına dair bir açıklama yapılmadı.

5 YILDA 2 BAKANLIK

Berat Albayrak 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.

1 Kasım genel seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 64. Hükûmette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na getirildi. Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükûmette bu görevine devam etti.

2017 Anayasa referandumunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi sonrasında gerçekleştirilen 2018 genel seçimlerinin ardından kurulan 66. Hükûmette Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Berat Albayrak (@beratalbayrak)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Yorumlar