Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Bekçi Alımında Şok Gelişme

Bekçi alımında şok gelişme. Bekçi alımında neler değişti. POMEM değişikliği neler. Bekçi alımı eğitimi POMEM tarafından veriliyor.

Abone ol
Abone ol 10 Ocak 2019 12:39

Daha öce İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere 10 bin 500 bekçi alımı yapılacağı ilan edilmişti. 

Çarşı ve mahallelerde görev alacak olan bekçiler öncelikle eğitimden geçerek daha sonra işbaşı yapacaklar. Adaylara eğitimler Polis Akademisi tarafından verilecek

1. Dönem çarşı ve mahalle bekçilerinin alımı tamamlandı ve eğitimlere başlayacaklar. Bu dönemin eğitimleri 7 Ocak 2019 Pazartesi günü başlamıştır. Yeni yapılan açıklamada adayların yatılı olarak eğitim alacakları belirtildi.

Önceki yıl yapılan bekçi alımlarında adaylar 45 gün eğitime tabi tutulmuşlardı. Haftada 6 gün eğitim merkezlerine gidip gelmek suretiyle eğitimler tamamlanmıştı. 

Ancak yeni yapılan açıklamaya göre eğitimler yatılı olarak verilecek. adaylar Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında eğitimlerini tamamlayacak.

Eğitimler Nerede Olacak? İlk Dönem Çarşı ve mahalle bekçilerinin eğitim görecekleri yerler de açıklandı. Adaylar POMEM’lerde eğitim alacaklar. Aydın 650 kişi, Balıkesir bin kişi, Bayburt 750 kişi, bursa 550 kişi, Çankırı 550 kişi, Elmadağ bin 500 kişi, Erzincan bin 907 kişi, Karabük 800 kişi, mersin 700 kişi, Merzifon 350 kişi, Niğde bin kişi ve Rize 700 kişinin eğitimine ev sahipliği yapacak. Adaylar POMEM’lerde yatılı olarak eğitim görecek. Bundan sonraki eğitimlerin de yatılı olarak yapılması bekleniyor.


Yorumlar