Anasayfa /  Güncel

Bedelli askerlik başvurusu ne zaman bitiyor 2018 Bedelli askerlik yerleri celp dönemleri ve kredi başvuru süreci nasıl

Bedelli askerlik 2018 başvuruları ASAL üzerinden yapılmaya devam ediliyor. e-Devlet Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Bedelli askerlik celp dönemleri nasıl olacak? Bedelli askerlik yerleri nereler? 21 günlük bedelli askerlik eğitimi nasıl olacak? Bedelli askerlik kredisi başvuruları hangi bankaya yapılacak?

Abone ol
Abone ol 27 Ağustos 2018 13:39

Bedelli askerlik 2018 başvuruları ASAL üzerinden yapılmaya devam ediliyor. e-Devlet Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Bedelli askerlik celp dönemleri nasıl olacak? Bedelli askerlik yerleri nereler? 21 günlük bedelli askerlik eğitimi nasıl olacak? Bedelli askerlik kredisi başvuruları hangi bankaya yapılacak? 

Bedelli askerlik 2018 başvuruları ASAL üzerinden yapılmaya devam ediliyor. e-Devlet Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Bedelli askerlik celp dönemleri nasıl olacak? Bedelli askerlik yerleri nereler? 21 günlük bedelli askerlik eğitimi nasıl olacak? Bedelli askerlik kredisi başvuruları hangi bankaya yapılacak? Bedelli askerlik ödemeleri nereye ve nasıl yapılacak? Bedelli askerlik ücretleri ne kadar? 2018 Bedelli askerlik kredisi başvurusu ve şartları neler? soruların yanıtları star.com.tr adresi üzerinden takip edebilirsiniz. Bedelli askerlik ile ilgili yapılan son açıklamaları ve yeni gelişmeleri sizlere bu haberimizden aktarmaya devam edeceğiz. Yüz binlerce kişinin heyecanla beklediği bedelli askerlik başvuruları başladı.

Milli Savunma Bakanlığının yayımladığı kılavuzda detaylara yer verdiği bedelli askerlik başvuru süreci, 3 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecek. Bedelli askerlik başvurusu ASAL üzerinden yapılan duyurunun ardından E-Devlet üzerinden erişime açıldı. Resmi Gazete'de 3 Ağustos sabahı yayımlanan 'Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' kapsamında aynı gün erişime açılan E-Devlet bedelli askerlik başvurusu, küçük bir işlemle gerçekleştirilebilecek. Başvurunun ardından ödemeler Halkbank ve Ziraat Bankası üzerinden yapılabilecek. Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı.

Milyonlarca genç bedelli askerlik son dakika haberlerini an be an takip ediyor. Bedellide ilk 3 döneme ait celp planlaması yapıldı. Bedelli askerliğe müracaatını tamamlayıp, banka dekontunu askerlik şubesine vererek başvurusu kabul edilenlerin ilk 3 dönemine ait celp planlaması hazırlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak yükümlülerin temel askerlik eğitimlerinin en kısa sürede ve sorunsuz tamamlanması amacıyla hazırlanan celp takvimi, muhtemel durumlara ilişkin açıklamalar ile "yoklama, celp, sevk ve temel eğitim süreci diyagramı" Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde yayımlandı.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI 'ASAL'DAN NASIL YAPILACAK?



Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı. Başvurular e-devlet adresinden yapılacak. Başvuru sürecinde vatandaşlardan iki adımı takip etmeleri beklenecek;



1. Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler, E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak.



2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek.

Milyonlarca kişinin beklediği bedelli askerlik yasa tasarısı TBMM’de kabul edildi. Bedelli askerlik tasarısının kabul edilmesiyle birlikte bedelli askerlik kredisi veren bankalar ve bedelli askerlik kredi oranları merak edilmeye başladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?



Düzenlemeye göre, bedelli askerlikten 1 Ocak 1994 de dahil, bu tarihten önce doğup, 15 bin Türk lirası ödeyenler yararlanabilecek. Uygulamadan faydalanacaklar 21 gün temel askerlik eğitimi alacak.



Yurt dışında yaşayanlar ile resmi olarak yurt dışında 3 yıldan daha fazla süreyle çalışanlar, 2 bin avro ödemeleri ve Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.



Kanuna göre, bedelli askerlikten faydalanmak isteyen hak sahipleri, 3 aylık başvuru süresi içinde işlemlerini gerçekleştirecekler. Başvurular, askerlik şubeleri ya da e-Devlet'ten yapılacak. Yurt dışında yaşayanlar da benzer şekilde başvurularını e-Devlet'ten ve konsolosluklardan yapabilecekler.



Hak sahibi olduğu belirlenerek müracaatı kabul edilen yükümlüler, başvuru belgesini aldıktan sonra bankaya 15 bin lira yatıracak. Yükümlüler, bedeli yatırdığını gösteren dekontu askerlik şubelerine teslim ederek celp duyurusunu bekleyecekler.



Asker alma Genel Müdürlüğünün planlaması sonrasında celp duyurusu yapılacak ve duyurunun ardından yoklama işlemine geçilecek. Celp duyurusunda yükümlülere fiili olarak askerlik yapacakları birlikler ile tarihleri bildirilecek.



Bedelli askerlik uygulamasına, hazırlıkların tamamlanmasının ardından 3 aylık süre beklenmeden başlanacak.



BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIYOR



Uygulamadan yararlanacaklar bedelli askerlik ücreti olan 15 bin TL’yi Ziraat Bankası ve Halkbank’a yatıracak. Yurtdışında yaşayıp uygulamadan yararlanacakların temel askerlik eğitimi ise internet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu uzaktan eğitimde ‘devlet şuuru, vatan sevgisi, tarih, vatandaşlık eğitimi ve TSK’yı tanıma’ içerikleri yer alacak. Uzaktan verilecek bu eğitimde sınav koşulu ise yer almayacak.



 PTT ASKERLİK BAŞVURU ÖDEMELERİNİ ALMAYA BAŞLADI



ŞİRKETTEN yapılan açıklamaya göre, PTT AŞ ile Muhasebat Genel Müdürlüğü arasında bedelli askerlik protokolü imzalandı.



Bu kapsamda PTT, bedelli askerlik ödemeleri tahsilat işlemlerine başladı. 15 bin lira olarak belirlenen bedelli askerlik tutarı tek seferde tahsil ediliyor.



Bedelli askerlikle ilgili ödemeler, Türkiye'nin dört bir yanındaki PTT iş yerlerinden "e-Tahsilat" uygulaması aracılığıyla online olarak gerçekleştirilebiliyor.

BEDELLİ ASKERLİK HANGİ BİRLİKLERDE EĞİTİM VERİLECEK?

1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa

1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın

3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Antalya

3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Ezine-Çanakkale

5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Sivas

9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik

10'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir

15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya

48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Tokat

58'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Burdur

59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı – Erzincan

116'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Çanakkale

Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı-Seferihisar-İzmir

İŞLEMLERİNİ SÜRESİNDE TAMAMLAMAYANLAR KAPSAM DIŞINA ÇIKARTILACAK: 

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek.Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.Milli Savunma Bakanlığı'nca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile "www.asal.msb.gov.tr" adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

BEDELLİ ASKERLİK CELP TARİHİ DÖNEMLERİ 2018

Bedelli askerliğe müracaatını tamamlayıp, banka dekontunu askerlik şubesine ulaştırarak başvurusu kabul edilenlerin ilk 3 dönemine ait celp planlaması yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak yükümlülerin temel askerlik eğitimlerinin en kısa sürede ve sorunsuz tamamlanması amacıyla hazırlanan celp takvimi, muhtemel durumlara ilişkin açıklamalar ile "yoklama, celp, sevk ve temel eğitim süreci diyagramı" Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde yayımlandı.

İlk 3 döneme ait temel eğitime planlanan yükümlülerin birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evraklarını alabilecekleri tarihler de belirlendi.

Buna göre, söz konusu bilgiler birinci dönemde (15 Eylül 2018) silah altına alınacaklar için 28 Ağustos 2018, ikinci dönemde (6 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 6 Eylül 2018, üçüncü dönemde (27 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 27 Eylül 2018 'de e-Devlet'te ilan edilecek.


Yorumlar