Anasayfa /  Foto Galeri

Bayramı bekleyenlere kötü haber! Tam kapanma mı geliyor... Kritik karar masada

Koronavirüste vaka artışı sürüyor. Ramazan için alınan önlemler kapsamında vakaların düşmemesi sonucunda Ramazan Bayramı boyunca sokağa çıkma yasağının uygulanması bekleniyor

Bayramı bekleyenlere kötü haber! Tam kapanma mı geliyor... Kritik karar masada - Sayfa 1

Kabine toplantısının ardından yeni koronavirüsyasaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki hafta boyunca kısmi kapanma olacağını söyledi. Eğer vaka sayıları beklenilen seviyeye inmezse yeni kısıtlamaların gelebileceğini aktardı.

Bayramı bekleyenlere kötü haber! Tam kapanma mı geliyor... Kritik karar masada - Sayfa 2

Türkiye gazetesinin haberine göre, şehirler arası seyahatin ise tamamen duracağı düşünülüyor. Böylelikle akraba, eş dost ziyaretlerinin önüne geçilerek virüsün yayılımının yavaşlatılması hedefleniyor.

Bayramı bekleyenlere kötü haber! Tam kapanma mı geliyor... Kritik karar masada - Sayfa 3

81 İLE YENİ GENELGE GİTTİ 
Bu arada, İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Kısmi Kapanma” konulu genelge gönderdi. Genelgede şu ifadeler yer aldı: Hafta içi saat 19.00’dan 05.00’e kadar, hafta sonu ise tamamen sokağa çıkmak yasak olacak.

Bayramı bekleyenlere kötü haber! Tam kapanma mı geliyor... Kritik karar masada - Sayfa 4

Ancak çalışma kâğıdı olanlar bu yasaktan muaf tutulacak. Kısıtlama, turistleri de kapsamayacak. Ama ülkemizde yaşayan yabancı uyruklu kişiler sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacak.