Anasayfa /  Foto Galeri

Bayram tatilinde mesai yapanlara müjde! Bayram mesai ücretleri belli oldu

Mesai yapacak işçiler için müjde geldi. Buna göre bayramda çalışacak olan bir işçi, bir günlük ücretinin iki katı maaş almış olacak. Bayramda çalışanların ne kadar fazla mesai ücreti alacağı merak ediliyor. Peki bayramda çalışanlar günlük kaç lira fazla mesai ücreti alacak? İşte detaylar...

Bayram tatilinde mesai yapanlara müjde! Bayram mesai ücretleri belli oldu - Sayfa 1

Bayramda resmi tatiller kapalı olacak ve böylece resmi tatilde çalışanlar izinli sayılacak. Özel iş yerlerinde çalışanlara da tatil olduğu gibi, ek mesaiye kalabiliyorlar. Mesai yapacak işçiler için müjde geldi. 

Bayram tatilinde mesai yapanlara müjde! Bayram mesai ücretleri belli oldu - Sayfa 2

Ramazan Bayramı'na çok az bir zaman kaldı. Bayram Arifesi 1 Mayıs (Emek ve Dayanışma Günü) Pazar günü saat 13.00’ten sonra başlıyor. Hal böyle olunca çalışanlar bayram mesaileriyle ilgili detayları merak ediyor.  

Bayram tatilinde mesai yapanlara müjde! Bayram mesai ücretleri belli oldu - Sayfa 3

Özel iş yerlerinde çalışan ve bayramda tatil olmasına rağmen çalışmaya devam edecek olan işçiler normal maaşlarından daha fazla maaş alacak.  

Bayram tatilinde mesai yapanlara müjde! Bayram mesai ücretleri belli oldu - Sayfa 4

BAYRAM MESAİ ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Ramazan Bayramı 1 Mayıs Pazar günü 13.00'da başlıyor. Böylece o saatten sonra resmi tatil olduğu için hiçbir işçi çalıştırılmaması, çalıştırıldığı durumda mesai ücreti alması zorunlu. Arife gününden itibaren çalışan işçiler iki kat mesai maaşı alacak. Bayram tatilinin 9 gün olması durumunda maaşlar zamlı şekilde yatacak.