Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Başkan Çebi fırçayı bastı! "Kimse 'x' diyemez"

Beşiktaş'ta Başkan Ahmet Nur Çebi, beIN SPORTS ekranlarında Sergen Yalçın için verilen örneğe Divan Kurulu Toplantısı’nda büyük tepki gösterdi.

Abone ol
Abone ol 19 Aralık 2020 18:28

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, online olarak gerçekleşen Divan Kurulu Toplantısı’nda konuştu.

Kendisinin kulübe para vermesiyle ilgili yapılan eleştirilere Çebi, “Gidenler 3 kuruş vermemiş, kasada da 1 kuruş bırakmamış. Vermeyeni değil, vereni eleştiriyorsunuz” cevabı verdi. Bir televizyon kanalında Sergen Yalçın’ın ‘X hoca’ diye belirtildiğini ifade eden Başkan Çebi, “Kimse Beşiktaş’ın hocasına X diye hitap edemez” dedi. Çebi ayrıca, sürecin doğru yönetilmesiyle borcun biteceğini de ifade etti.

Kendisine yazılı olarak verilen 61 soruyu yanıtlayan Çebi, bazı kişilerin verdiği sorularda art niyetinin olduğunu ifade etti. Pandemi sürecinde verdikleri mücadelenin takdir edilmesi gerektiğini ifade eden Çebi, “Şu anda 61 soru gelmiş. Muhalefette olan arkadaşlarımızın çok değerli soruları var. 2-3 tane de art niyetli soru var. Zaman birlik ve beraberlik zamanı. Art niyeti bırakıp seçim zamanı sandığa gittiğimizde, bunları ayırt edebilecek genel kurul olduğunu biliyoruz. Seçim zamanı söylediğimiz bindirilmiş kıtaların Beşiktaş’ta karar veremeyeceğini söylemiştik ve nitekim de bunu seçimde gördük. Değerli genel kurul üyeleri bunu gösterdiler. Mesut Urgancılar, aidatları başkaları tarafından yatırılmış olan üyelere mesaj yoluyla vurgulayacağımızı belirtti. Bu da bizim iyi niyetimizi gösteriyor. Para yatırmaya gelip 'Benim paramı başkası yatırmış, ben paramı kendim yatırmak istiyorum' diyen üyelerimiz var. İnsanların ailelerinin, çocuklarının, eşlerinin, yurt dışında bulunan yakınlarının aidatlarını yatırma isteğini biliyoruz. Dilekçeyle başvurulduğu zaman bunlar geçerli olacaktır. Çok mecbur durumda olanlar varsa, parayı yatırıp dilekçe yazsınlar, bununla ilgili sorun çıkacağını şahsen düşünmüyorum” diye konuştu.

“TFF bize zerre destek olmadı”

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) pandemi sürecinde kulüplere sağladığı hiçbir şey olmadığını söyleyen Çebi, “Bunu yüzlerine de söyledim. İhtiyacımız olan bu dönemde yanımızda olmaları gerekirdi, zerre kadar yanımızda olmadılar. UEFA ve FIFA nezdinde girişimlerde, UEFA ve FIFA’nın futbolcu tarafındaki tavrına karşılık da TFF’nin girişimleri olmadı, olduysa da çok zayıf kaldı. TFF’nin sendika gibi davranışından son derece rahatsızız. UEFA ve FIFA verdikleri kararlarda pandeminin mücbir sebep olmadığı yazıyor. Ama gelirlerde yüzde 15 kesinti yapacağız da diyorlar. Pandemi döneminde dükkan kapalı ama 2 ay ödeme yapmadığınız için futbolcu fesih hakkını kullanarak gidiyor. Bizde aldığı fiyatın 4’te 1’ine başka takıma gidiyor. Bir kere bunu sorsanıza futbolcuya. Bu kadar vurdumduymaz bir ortam içinde bize sahip çıkacak tek yer var, Beşiktaş camiası, taraftarı ve genel kurul üyeleri. Ayrıca aklına ihtiyaç duyduğumuz divan kurulu üyeleri. Bize saldıran kısım yüzde 3-5’lik bir dönem. Ama geri kalan yüzde 95’lik kesim yazmadığı için, bu kişilerin sesi çıkıyor. Artık Beşiktaş’ın başkalarının verdiği paralarda genel kurula gidenlerin seçtiği kişilerin olmayacağını vurguladım” dedi.

Kulüpler Birliği’nde de problemler olduğunu söyleyen Çebi, “Kulüpler Birliği, takımların sahada değil de birbirleriyle mücadele ettiği bir noktaya gelmiş. Umarım en kısa sürede birlik ve beraberliğin oluştuğu bir yapıyla yürürüz orada. Kulüpler Birliği dün bir açıklama yaptı, yayınca kuruluş bir açıklama yaptı, TFF bir açıklama yaptı. İçinde bulunulan durum nedeniyle kulüplerin fedakarlık yapması gerektiği belirtildi. Ama futbolculara fedakarlık yok, haksız yere aldıkları paralar tartışılırken, yayıncı kuruluş 'Pandemi var, indirim yapın' diyor. Ancak onların da yeteri kadar anlayışlı olmadığını görüyoruz. Bu tartışma kimseye yarar getirmez. Bunun bitmesini bekliyoruz ama onların da bizi aşan taleplerinden vazgeçmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“Süreç doğru yönetilirse borçlar bitecektir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmede bankalara olan borçlarla ilgili konuştuğunu söyleyen Başkan Çebi, “Cumhurbaşkanımıza, bankalarla yapılan sözleşmelerin bizi zor durumda bıraktığını ilk izah edenlerden birisiyim. Dikkat ve hassasiyet göstermeyen yöneticilere ağır ceza verilmesi konusunda bir yasa olması gerektiğini söylemiştim. Cumhurbaşkanımız 'Bunu gözden geçirin. Spor yasasıyla bir daha tekrar etmesin' demişti. Böylece bir çalışma başladı. Yöneticilerin yapmış olduğu zayiatlardan mesul olması gerektiğini istiyoruz. Bankalar Konsorsiyumu ile yapılan sözleşmenin Beşiktaş’a nefes aldırmayacak seviyede olduğunu ifade ettim. Bunun değişmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bugüne kadar içinde bulunduğumuz sözleşmenin verdiği aşırı yükü kendi imkanlarımızla aştık. Ancak bunun sürekli olamayacağını herkes kabul etmeli. Her yöneticinin ya da başkanın gücü bir yere kadar gidiyor. Güçlü başkan ve yönetim versin diyenler var. Ver demekle olmuyor. Beşiktaş düzene çıkana kadar birlik beraberlik içinde olmalıyız. Yapacağımız yeni sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum. Ama henüz bitmiş bir şey yok. İçinde bulunduğumuz sözleşme şartları o kadar vahim ki, daha iyi şartlarda yapacağımızdan emin olmanız gerekiyor. Bankalar da bazı konularda haklı. Tam olarak istediklerimizi yapamadık ama eskisinden çok daha iyi bir sözleşme olacak. İstediğimiz şartların hepsini alacağımızdan şüphem var. Ama bu süreç doğru yönetildiğinde bütün borçlar bitecektir” diyerek uzun vadede borçların eritilebileceğini ifade etti.

“Abdullah Avcı’ya bir meblağ ödeyebiliriz”

Kendisine yöneltilen 61 sorudan 4’ünün art niyetli olduğunu ifade eden Ahmet Nur Çebi, “Diğer 57 soru için de teşekkür ederim, bu soruların içinde yarısı bize muhalif olan isimlerden, hepsine teşekkür edemi. Abdullah Avcı’yla sözleşmemiz 3 yıllık ve yıllığı 12 milyon TL. Kendisiyle görüşeceğiz. Bir uzlaşı içinde olacağımızı ümit ediyorum. Kendisinden agresif bir tavır görmedik. Ancak Trabzonspor’da hocalık yaparken, Beşiktaş’tan maaş almak ne kadar doğru, bunu da soracağız. Hocamızın negatif tavırlı olacağını düşünmüyorum. Kendisine verdiği hizmetler nedeniyle de teşekkür ediyorum. Bir sürü futbolcu hak etmeden parasını alırken, hocaya da hak ettiği bir meblağ verebiliriz. Bunu da belirtmek istiyorum” dedi.

“Kimse Beşiktaş’ın hocasına ‘X’ diye hitap edemez”

Dün Kulüpler Birliği, yayıncı kuruluş ve TFF’nin açıklamalarına değinen Çebi, “Digitürk’ün son açıklamasında 'Karşılıklı anlaşarak' diye bir ifade var. Karşılıklı anlaşarak diye bir durum yok. İçinde bulunduğumuz zor durumda, kendimizin imkansızlıklarından faydalanmışlar gibi gösteriyorlar, buna da dikkat etmeleri gerekiyor. Dün bir yayında hocamızla ilgili ‘X’ ifadesi kullanılmış. Orada bu ifadeyi kullanan kişiyi kınıyorum. Yayıncı kuruluşu da bu hususta hata yapanlara dikkat etmesi gerektiğini söylüyorum. Hiç kimse Beşiktaş’ın hocasına X diye hitap edemez. Burası Beşiktaş, 200 tane beIN Sport eder. Kimse hocama X diye hitap edemez” dedi.

Etiketler Ahmet Nur Çebi
Yorumlar