Anasayfa /  Güncel

Başbakan açıkladı-Kamuya 500 bin personel alınacak!

Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi.Kamu kurum ve kuruluşlarına memur ve sözleşmeli personel alımlarının yanı sıra TYP ile personel alımı da yapılacak.

Abone ol
Abone ol 08 Mart 2017 12:45

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, A haber ve ATV ortak yayınına katıldı. Başbakan ile Gündem özel programında gündemdeki konulara ve özellikle referanduma ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, istihdamla ilgili projelere de değindi.

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan istihdam seferberliğiyle 2 milyon kişiyi iş sahibi yapmak istediklerine dikkat çekerken, kamuya 500 bin personel alımının yapılacağını söyledi. Toplamda 500 bini bulacak alımların büyük bir çoğunluğunun TYP kapsamında olacağını söyledi.  Başbakan Yıldırım : "TOBB'un her üyesi 1 kişi çalıştırsa 1,5 milyon ediyor. 500 bin de biz toplum yararına çalıştıracağız. Yani kamu kurumları alacak. Böylelikle 2 milyon oluyor. Çıraklık eğitimi falan rakam büyüyor." şeklinde konuştu.

Kamu personeli alımlarıyla ilgili görüşlerinizi bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla paylaşabilirsiniz.

Kamu personeli alımları sizce yeterli mi? , memur alımlarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? işsizlikle ilgili sıkıntıların 2017 yılı sonuna kadar bir nebze olsun düşeceğine inanıyor musunuz? bu soruların yanıtlarını ve sorunlarınızı bizlerle paylaşın, haberleştirelim.


Yorumlar