Anasayfa /  Foto Galeri

Barış Manço vefatının 23. yıl dönümünde anılıyor! İşte Barış Manço'nun hayatı, şarkıları

Gülpembe, Dağlar Dağlar, Unutamadım, Arkadaşım Eşek gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan usta sanatçı, çocukların 'Barış Ağabeyi' Barış Manço vefatının 23. yıl dönümünde anılıyor. İşte Anadolu rock türünün kurucuları arasında sayılan, modern zamanların ozanı Barış Manço hakkında bilgiler ve bilinmeyen fotoğrafları...

Barış Manço vefatının 23. yıl dönümünde anılıyor! İşte Barış Manço'nun hayatı, şarkıları - Sayfa 1

Türkiye'nin efsane sanatçılarından biri olan, 1 Şubat 1999 yılında kaybettiğimiz Barış Manço vefatının 23. yıl dönümünde anılıyor...

Barış Manço vefatının 23. yıl dönümünde anılıyor! İşte Barış Manço'nun hayatı, şarkıları - Sayfa 2

Türkiye’de rock müziğin öncülerinden, Anadolu rock türünün kurucuları arasında sayılan Barış Manço, 2 Ocak 1943 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. II. Dünya Savaşı yıllarında doğduğu için ailesi Mehmet Barış adını verdi.

Barış Manço vefatının 23. yıl dönümünde anılıyor! İşte Barış Manço'nun hayatı, şarkıları - Sayfa 3

Üç yaşındayken anne babasının ayrılığından sonra Barış Manço, babası ile yaşamaya başladı. Ortaokulu yatılı olarak Galatasaray Lisesi’nde okuyan Manço, 1959’da babasının ölümü üzerine Galatasaray Lisesi’nden ayrılarak, eğitimini Şişli Terakki Lisesi’nde tamamladı.

Barış Manço vefatının 23. yıl dönümünde anılıyor! İşte Barış Manço'nun hayatı, şarkıları - Sayfa 4

İLK KONSERİNİ 1959’DA VERDİ

1957’de amatör olarak müzikle ilgilenmeye başlayan Manço, 1958 yılında ilk grubu Kafadarlar’ı kurdu. Ortaokul yıllarında kurulan bu grup rock’n roll coverları yaparken, Barış Manço da ilk bestesi Dream Girl’ü bu dönemlerde yaptı ve Ankara’da küçük bir müzik ödülünün de sahibi oldu. İkinci grubu Harmoniler’de yine Galatasaray Lisesi’ndeki arkadaşları vardı. 1959’da Galatasaray Lisesi konferans salonunda ilk konserini verdi.