Anasayfa /  Spor

Bakın Nasıl Hazırlanıyor Dünya Şampiyonluğuna

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Abalı Mahallesi'nde kornişle kayak sporuna başlayan ve bu başarısıyla milli takıma seçilen Balkan 2.'si Ömer Ayçiçek, kendi imkanlarıyla önümüzdeki kış sezonu için büyük bir azimle çalışıyor. 

Abone ol
Abone ol 28 Eylül 2018 10:05

Kış sporların en zorlu branşlarından biri olan kayaklı koşuda 2019 kış sezonu için şimdiden hazırlanan milli kayakçı Ayçiçek, Avrupa ve dünya şampiyonasında iyi bir derece almak için imkansızlıklara rağmen tekerlekli kayakla asfalt yolda antrenman yapıyor. 

Çalışmaları noktasında ailesinden büyük destek alan Ayçiçek, günlük belirli periyotlarda kışa yönelik hazırlıklar yapmaya devam ederken, kampa girmek için de yetkililerden destek bekliyor.

Milli kayakçı Ömer Ayçiçek, önümüzdeki kış sezonu için kendi imkanlarıyla hazırlık yaptığını söyledi. Dünya kayak şampiyonasında iyi bir derece alacağına inandığını söyleyen Ayçiçek, "Bu yüzden kendi imkanlarımla zorlu şartlarda çalışıyorum. 

Her sene kamp dönemi geçiyoruz. Bu sene biraz sıkıntı yaşadık ve yaz kampları açılmadı. Kamp yapılmadı, fakat ben yılmadım. Kendi imkanlarımla ailemin bana verdiği destekle çalışmalarıma devam ettim. 

Çünkü benim bir hedefim var ve o hedefimi gerçekleştirmek istiyorum. Dünya şampiyonası ve Avrupa'da derece yapmak için daha iyi çalışmamız gerekiyor. Bu yüzden bize de daha iyi imkanların sunulması gerekiyor.

Hedefim dünya şampiyonasında derece yapmak

Hedefine ulaşmak için zorlu şartlarda çalıştığını ve bu konuda destek beklediğini söyleyen Ayçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Günlük periyotlar halinde çalışmalarıma devam ediyorum. Günde 3 ile 5 saat arası çalışıyorum. Çalışmalarımız bazen kısa, bazen uzun olabiliyor. Sadece tekerlek değil, dağ koşuları ve yürüyüşler yapıyorum. 

Benim köyüm buna çok uygun, sürekli yüksek irtifada çalışmak iyi değil. Daha evel 2 defa dünya şampiyonasına katıldım. Balkan ikinciliği ve üçüncülüğü, Uluslararası Kayak Federasyonunda ikincilik, üçüncülükler aldım. Bundan sonraki hedefim Avrupa ve dünya şampiyonasında derece yapabilmek.

Milli kayakçının babası Kıyasettin Ayçiçek ise, çocuğunun daha iyi yerlere gelmesi ve dünya kayak şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesi için yetkililerden destek talep ederek, "Ömer'e kendi imkanlarımızla yardımcı oluyoruz. 

Ömer 6 aydır olimpiyatlardan gelmiş, bu zamana kadar kamp yapmamış. Şu an kendi imkanlarıyla kamp yapıyor. Bir baba olarak çocuğumun daha iyi yerlere gelmesi için elimden gelenini yapacağız. Yetkililerden de bir destek bekliyoruz.


Yorumlar