Anasayfa /  Ekonomi

Bakanlık'tan elektrik faturalarına indirim!

2022 yılının kış ayı çetin geçti. Evlerde doğalgaz ve ısıtıcılar ise kapanmadı. Elektriğe gelen yüzde 50 zam da varandaşların belini büktü. Ancak bir çok vatandaş 200 TL’lik indirimden haberdar değil. İşte detaylar…

Abone ol
Abone ol 25 Mart 2022 17:18

Yaz aylarının gelmesini dört gözle bekleyen vatandaş güneşli günleri özlemesinin yanı sıra artık doğal gaz ve ısıtıcıların da kapanmasını istiyor.

Ancak elektrik faturaları hala yüksek gelmeye devam ediyor. Bir çok vatandaşın haberi olmasa da devletin elektrik faturası desteği bulunuyor.

İşte Bakanlığın sunduğu elektrik tüketim desteği….

Bakanlığın sunduğu elektrik tüketim desteği vatandaşın bir nebze de olsa yüzünü güldürüyor. Ancak çok vatandaşın bu durumdan haberi yok.  

2019 yılından beri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu sosyal yardımlardan faydalanan kişiler belli bir oranda elektrik yardımı alarak faturalarını daha az ödeyebiliyor.

Elektrik faturası ve kimliğiniz yeterli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu Elektrik Tüketim Desteğiyle vatandaşa yardımcı oluyor. Eğer sizler de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından faydalanıyorsanız, her ay elektrik faturanızı ve kimliğinizi alarak PTT şubelerini ziyaret edebilir ve elektrik tüketim desteği alabilirsiniz.

Peki Ne Kadar Elektrik Yardımı Alabilirim?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanacaksanız ne kadar ödeme alacağınızı amerak ediyorsunuzdur:

1 ya da 2 kişilik ailelere aylık aylık 75 kilovatsaat (68,67 TL) ödeme yapılıyor.

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (91.56 TL) ödeme yapılıyor.

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (114.44 TL) ödeme yapılıyor.

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (137.33 TL) destek ödemesi yapılıyor. Eğer evinizde cihaza bağlı olarak yaşayan hasta biri varsa destek 206 TL’ye kadar çıkıyor.

Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanmak isteyen kişilerin faturaları ve TC kimlikleriyle PTT şubelerini ziyaret etmeleri yeterli oluyor.

 

Yorumlar