Anasayfa /  Ekonomi

Bakan Vedat Bilgin EYT için tarih verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2022 12:14

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dün akşam nefeslerini tutmuş yaş sınırı gelip gelmeyeceğine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek açıklamayı bekliyordu. Erdoğan Kabine sonrasında EYT’ye ilişkin bir açıklama yapmadı ancak AK Parti kaynaklarına göre EYT düzenlemesiyle ilgili takvimin Ocak 2023’te başlayacağı iddia edildi.

Yasa teklifinin ay sonuna doğru Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması ve yıl bitmeden Plan Bütçe Komisyonu ve Genel Kurul’da hızla görüşülerek yasalaştırılması bekleniyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dünkü Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin EYT ile ilgili sorularına cevap verdi. Çalışmanın henüz tamamlanmadığını aktaran Bakan Bilgin, EYT için tarih de verdi. Bakan Bilgin şunları dile getirdi:

EYT’DE SAYI ARTIYOR

“EYT konusunda bizim çalışmamız henüz tamamlanmadı. Çalışmamız bitince açıklayacağız. Burada gizli bir şey yok. Meclis’te anlattım; EYT ilgili sayılar her ay değişiyor. Haziran rakamları bir buçuk milyon demiştik. Şimdi bir 1,8 milyon civarı oldu. Bu rakamlar da dahil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım. Farklı iş yerlerinde çalışmış hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanlar var. EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var.”

 

Etiketler EYT
Yorumlar