Anasayfa /  Foto Galeri

Hesaplar yeniden değişti! İşte Asgari ücret için yeni tahmin...

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrette zam pazarlığı tüm hızıyla devam ederken tüm gözler 14 aralıktaki 2. toplantıya çevrildi. Son olarak kulislerde konuşulan yeni rakam ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

Hesaplar yeniden değişti! İşte Asgari ücret için yeni tahmin... - Sayfa 1

Milyonların gözü asgari ücrete yapılacak zamda. Yeni asgari ücret için birçok rakam konuşuluyor. Çalışanlar ve işverenler ‘2023 Ocak asgari ücret zammı kaç olacak?’, “Asgari ücret kaç TL olacak?’ sorusunu soruyor.

Hesaplar yeniden değişti! İşte Asgari ücret için yeni tahmin... - Sayfa 2

Gözler yarına çevrildi! 

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yeni yılda gerçekleşecek olan asgari ücret zammına çevrildi. İlk toplantı 7 Aralık’ta gerçekleşti. İkinci toplantı ise yarın. 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret ile ilgili açıklamasında "Asgari ücret tespit komisyonunun takvimi belli oldu. İlk toplantı 7 Aralık saat 14.00'da, ikinci toplantı 14 Aralık saat 14.00'da yapılacak." ifadelerini kullandı.  Asgari ücret zammı için komisyon, ikinci toplantısını 14 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Çarşamba günü yapılacak toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile TÜİK temsilcilerinin çalışmaları komisyonla paylaşması ön görülüyor. Üçüncü toplantının ise 21 Aralık tarihinde gerçekleşmesi ve ardından asgari ücrette yeni rakamın açıklanması bekleniyor. 

Hesaplar yeniden değişti! İşte Asgari ücret için yeni tahmin... - Sayfa 3

Asgari ücrete bu yıl yüzde 50.5 ve yüzde 29 olmak üzere iki kez zam yapılmıştı. Yeni yıldan itibaren geçerli olacak asgari ücretle ilgili pazarlıklar da 7 Aralık itibarıyla başladı. Türk-İş asgari ücretin ekim ayında açıklanan açlık sınırı olan 7 bin 785 liranın altında olmaması gerektiğini vurguluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptırdığı ankette de ortak beklenti 7 bin 845 lira olmuştu.

Hesaplar yeniden değişti! İşte Asgari ücret için yeni tahmin... - Sayfa 4

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Kabine sonrası yaptığı açıklamada yeni ücrete ilişkin, "Asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerinde gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerimizin enflasyon maskesinin ardında sığınan haramzadelerce akamete uğratılmasına rıza gösteremeyiz" mesajını verdi. Asgari ücret için birçok rakam konuşulurken tarafların masaya oturacağı rakamlar da netleşti.