Anasayfa /  Politika

Bakan Soylu'dan Mansur Yavaş hakkında görevi kötüye kullanmaktan inceleme izni

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş hakkında “Görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle soruşturma başlatılması için inceleme yapılmasına onay verdi.

Abone ol
Abone ol 05 Ağustos 2021 14:41

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TOGO Kuleleri’ni mühürleyerek ruhsatlarını iptal eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “görevini kötüye kullandığı” gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılması için inceleme yapılmasına izin verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yavaş hakkında soruşturma başlatılmadığını, yapılan şikayetlerin ardından ön incelemenin rutin bir işlem olduğunu belirterek açıklama yayınladı. “Konu Sinan Aygün’ün Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurusu üzerine yapılan, prosedürün uygulanmasına dair ön inceleme izninden ibarettir” ifadeleri yer alan açıklamada şunlar kaydedildi:

SORUŞTURMA YAPILMASINA ONAY VERİLDİĞİ İFADESİ YALAN: 

Bu süreç, kamu görevlileri hakkında yapılan şikâyetler üzerine yürütülen rutin bir idari işlemdir. Soruşturma izni, ön inceleme tamamlandıktan sonraki sürece dair bir işlem olup şu anda böyle bir durum yoktur. Soruşturma, Savcılık makamı tarafından yapılır; burada İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı bir ön inceleme söz konusudur. Soruşturma yapılmasına onay verildiği ifadesi yalan.


BELEDİYE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK:

 Belirli kişilerce belli yayın kuruluşlarından servis edilen, İçişleri Bakanlığı ve Mülkiye Teftiş Kurulu üzerinde baskı kurmak amacıyla yapıldığı açık olan bu yalan haberin içeriğiyle ilgili suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu basın kurumlarının bir siyasi duruşlarının olması kabul edilebilir ancak belirli rant odaklarını hangi motiflerle, neden destekledikleri asla anlaşılabilir bir durum değildir.

HALKIN PARASI KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKİLMEYECEK: 

Sinan Aygün ve benzeri kişilerin, eski dönemde onlara sağlanan imtiyazlar nedeniyle mahir oldukları bu tip ucuz oyunlarına karşı asla taviz verilmeyeceğinin ve bu dönemin millet iradesi ile sona erdiğinin bir kez daha altını çiziyoruz. “Tek bir karar alıp rantın 10 kat artırıldığı imar baronları dönemi” ortadan kaldırılmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde “rant” devrinin bittiğini; hiçbir kişi, grup, cemaat, vakfa ayrıcalık tanınmayacağını, halkın parasının ve devlet imkanlarının kimseye peşkeş çekilemeyeceğini bir kez daha vurguluyor; bu uğurda söz konusu bedel ödemek olacaksa, peşinen hazır olduğumuzu da belirtiyoruz.

Yorumlar