Anasayfa /  Foto Galeri

Bakan Işıkhan'dan açıklama! Bedeli ödenecek ilaçlar listesine alındı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, 38'i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilacın 'Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'ne dahil edildiğini" açıkladı.

Bakan Işıkhan'dan açıklama! Bedeli ödenecek ilaçlar listesine alındı! - Sayfa 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, 38'i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

Bakan Işıkhan'dan açıklama! Bedeli ödenecek ilaçlar listesine alındı! - Sayfa 2

Bakan Işıkhan, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Sosyal güvenlik konusundaki desteklerimizle vatandaşlarımızın yanındayız. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, 38'i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilaç 'Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'ne dahil edildi.

Bakan Işıkhan'dan açıklama! Bedeli ödenecek ilaçlar listesine alındı! - Sayfa 3

Böylelikle bedeli ödenecek yurt içi ilaç sayısını 8375’e çıkardık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.”

Bakan Işıkhan'dan açıklama! Bedeli ödenecek ilaçlar listesine alındı! - Sayfa 4

Bu doğrultuda, listede 9 kanser ilacı, 2 diyabet ilacı, 4 alerjik rinit ve astım ilacı, 3 sindirim sistemi ilacı, 1 metabolik hastalık ilacı, 1 hipertansiyon ilacı, 1 multiple skleroz ilacı ve 6 kalp damar hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaç da bulunuyor.