Anasayfa /  Politika

Bakan Eroğlu’ndan, AK Parti’li teşkilat üyelerine seçim çağrısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, partilileri ile bayramlaştığı törende teşkilat üyelerine seslenerek, “Önümüzde gerçekten iki büyük seçim var. Bu seçimler dönüm noktası. Özellikle mahalli idare seçimleri Mart 2019. Akabinde Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Sizlerden istirhamım şu, bütün arkadaşlarımız bugünden tezi yok herkesle bayramlaşacak, herkesin gönlünü alacağız” dedi.

Abone ol
Abone ol 02 Eylül 2017 16:46

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, partilileri ile bayramlaştığı törende teşkilat üyelerine seslenerek, “Önümüzde gerçekten iki büyük seçim var. Bu seçimler dönüm noktası. Özellikle mahalli idare seçimleri Mart 2019. Akabinde Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Sizlerden istirhamım şu, bütün arkadaşlarımız bugünden tezi yok herkesle bayramlaşacak, herkesin gönlünü alacağız” dedi.

Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı programı kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar’da partisinin il başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma ve yatırım müjdelerinin açıklandığı programına katıldı. Gedik Ahmet Paşa Külliyesi’nde (Taş Medrese) gerçekleştirilen programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Hatice Özkal, Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Çoban, teşkilat yöneticileri ve partililer katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, AK Parti’nin geçtiğimiz günlerde 16. yaşını kutladığını hatırlatarak, AK Parti’nin üye sayısı bakımından dünyanın en büyük siyasi organizasyonu olduğunu ifade etti. Bakan Eroğlu, “İnşallah AK Parti daha nice nice yaş günlerini kutlayacaktır, çünkü AK Parti dünyanın en büyük siyasi organizasyonudur. Dünyada bundan daha büyük bir organizasyon yok, yani sadece üye sayımız Avrupa’daki pek çok ülkenin nüfusundan daha fazla. Gerçekten AK Parti ülkemizin çimentosu, AK Parti demek adalet demek, kalkınma demek. Bunu zaten 13-14 yılda ülkemizde yaptığımız çalışmalarla hep birlikte gördünüz. Hakikaten AK Parti Türkiye’de destan yazdı. AK Parti gerçekten Türkiye’nin kalkınmasında önemli roller oynadı. Sadece şöyle bir mukayese yapan, AK Parti’den önce 70-80 yılda yapılanları bir kefeye koyun, AK Parti’nin 13-14 yılda yaptıklarını bir kefeye koyduğunuzda AK Parti’nin yaptıkları çok daha ağır basar. Neden? AK Parti çünkü milletin bağrından çıkmış, gerçekten millet için çalışan, yüreği bu millet, bayrak için çarpan bir teşkilattır. Hükümetimizde sizlerden aldığı güçle çok çalışıyor” diye konuştu.

“Yüzde 35 oy alarak iktidar olmak mümkün değil”

Teşkilat mensuplarına 2019 seçimleri uyarısında bulunan ve çalışmalara şimdiden başlanması gerektiğini ifade eden Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Önümüzde büyük bir seçim var. Sizlerden ricam, evvela Afyonkarahisar AK Parti Teşkilatı her seçimde yüzümüzü ak etti. Ben bütün teşkilatımızın mensuplarına teşekkür ediyorum. Hakikaten sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah yola devam edeceğiz ve önümüzde gerçekten iki büyük seçim var. Bu seçimler dönüm noktasında özellikle mahalli idare seçimleri Mart 2019. Akabinde Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Yeni bir sisteme geçiyoruz, cumhurbaşkanlığı sistemi ve milletvekilliği seçimleri. Bir defa AK Parti belediye seçimlerinde gümbür gümbür destan yazması lazım. Bir de eskisi gibi yüzde 35 oy alarak iktidar olmak mümkün değil. Yüzde 50+1 dolayısı ile daha çok gayret etmemiz, daha çok kardeşlerimizi kucaklamamız gerekir.”

“Biz birbirimize seveceğiz ve sevgi halkasını daha da genişleteceğiz”

Teşkilatın herkesi kucaklaması gerektiğini ve AK Parti’nin herkesin günlünü alması gerektiğini anımsatan Bakan Eroğlu, seçim zamanı yapılan çalışmalardan ziyade seçim öncesinde yapılan çalışmaların daha etkili olduğuna işaret ederek, “Bu yüzden sizlerden istirhamım şu bütün arkadaşlarımız bugünden tezi yok herkesle bayramlaşacak, herkesin gönlünü alacağız. Bakın belediye başkanlarımız veya hükümet şu yolları altınla kaplasa gönül almadıktan sonra neticeye ulaşamayız. Dolayısı ile AK Parti herkesin gönlünü kazanacak. Herkesi seveceğiz zaten bizim kültürümüzde, dinimizde var birbirinizi sevmedikçe yeteri iman etmiş olamazsınız, iman etmediğinizde de cennete giremezsiniz. Dolayısı ile biz birbirimize seveceğiz ve sevgi halkasını daha da genişleteceğiz. Özellikle seçim zamanı yapılan çalışmalardan daha ziyade şu anda yapılan çalışmalar çok daha faydalıdır. Şu anda yapılan çalışmaların etkisi 30 ise seçim zamanında yapılan çalışmaların etkisi birdir. Nasıl olsa vatandaş diyecek ki ‘seçim olduğu için geliyorsunuz.’ Ama ast olan şimdi çalışmaktır hep birlikte. Bizde sizlerin hizmetkarı olarak gece-gündüz ne zaman emrederseniz birlikteyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri kent için gölet, sulama tesisi ve okuldan oluşan toplam maliyeti 65,5 milyon TL’yi bulan 5 adet yatırım müjdesi açıklandı.

Bakan Eroğlu’nun törene katılanlar ile bayramlaşmasının ardından etkinlik sona erdi.

Yorumlar