Anasayfa /  Kültür sanat

Atatürk 1881-1919 filminin müzik albümü dijital müzik platformlarında

3 Kasım’da sinemada vizyona girecek Lanistar Media yapımı “ATATÜRK 1881-1919” filminin Batu Şener imzalı müzik albümü (soundtrack), dijital müzik platformlarında dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Abone ol
Abone ol 30 Ekim 2023 22:30

 

“ATATÜRK” FILMININ MÜZIKLERINDE BATU ŞENER IMZASI VAR

3 Kasım’da sinemada vizyona girecek Lanistar Media yapımı “ATATÜRK 1881-1919” filminin Batu Şener imzalı müzik albümü (soundtrack), dijital müzik platformlarında dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

“ATATÜRK 1881-1919” filminin 23 parçadan oluşan soundtrack’inin solo enstrüman kayıtları Los Angles’ta, orkestra kayıtları ise 12 Maymun, Parazit, Air Strike, City of Lies gibi sinema filmlerinde de kullanılan, Macaristan’daki Budapest Scoring adlı stüdyoda yapıldı. 

ATATÜRK filminin soundtrack’ini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda müzikseverlerle buluşturmaktan memnuniyet duyduklarını vurgulayan Yapımcı Saner Ayar şöyle konuştu: 

“ATATÜRK 1881-1919 ile Türkiye’nin millî mücadelesine yakışır, dünya standartlarında bir sinema filmini hayata geçirdiğimiz için gurur duyuyoruz. Bunda elbette ki en önemli pay filmimize emek veren, alanlarında tecrübeli ve başarılı isimlerindir. Filmimizin müziklerini hazırlayan Batu Şener ile çalışmak da bu anlamda çok değerliydi. Dünyanın beğenerek izlediği Hollywood filmlerinin müziklerini hazırlayan Şener’in katkısı, ATATÜRK filminin uluslararası seyirciye ulaşması için son derece kıymetli.”

3 yaşından beri müzikle uğraşan Batu Şener, 17 yıl klasik müzik eğitimi aldı. Berklee Müzik Okulu’nun ardından Columbia College Chicago’da yüksek lisans yapan Şener, ardından İngiliz besteci John Powell’ın ekibinde yer aldı. Şener’in imzası bulunan Hollywood filmlerinden bazıları şöyle: Buck Wild'ın Buz Devri Maceraları (2022), Ferdinand (2017), Solo: Bir Star Wars Hikayesi (2018), Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya (2019), Vahşetin Çağrısı (2020).

Hazırlığı 4 ay, çekimleri yaklaşık 1,5 sene süren “ATATÜRK 1881-1919” sinemada iki film olarak yayınlanacak. TV’deki 75 dakikalık özel yayının ardından 3 Kasım’da 132 dakika uzunluğundaki sinema versiyonuyla izleyiciyle buluşmaya hazırlanan “ATATÜRK 1881-1919” 1. Filmi, Türkiye’den hemen sonra İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, tüm Balkan ülkeleri, Azerbaycan, Kazakistan, bütün Orta Doğu bölgesinin de içinde olduğu 30’dan fazla ülkede gösterilecek. İkinci film 5 Ocak’ta sinemada izleyicisiyle buluşacak. Yapımda; Atatürk rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya, Madame Corinne’i Esra Bilgiç, Ali Rıza Efendi’yi Mehmet Günsür canlandırıyor.

Atatürk’ün çocukluğu ile başlayan “Atatürk 1881-1919”, Millî Mücadele’ye giden yolda kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin kaderini değiştiren bir lideri anlatıyor. 

 Filmin Tarih Danışmanları: 

Genel Danışmanlar: Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu

Askeri Danışman: Tuncel Koç

Askeri Kostüm Danışmanı: Kadir Türker Geçer

Osmanlı Dili Danışmanı: Üzeyir Karataş

‘Atatürk’ün yayın takvimi: 

  • 3 Kasım 2023, ATATÜRK - 1. Film, Sinemalarda  
  • 5 Ocak 2024, ATATÜRK - 2. Film, Sinemalarda  
  • 2024, Dijital platform yayınları

 

Atatürk Filminin Fragman: 

 

“ATATÜRK 1881 - 1919”

CREDITS

DIRECTED BY

MEHMET ADA ÖZTEKİN

EXECUTIVE PRODUCERS

SANER AYAR

HAKAN KARAMAHMUTOĞLU

EXECUTIVE PRODUCER

CENGİZ ÇAĞATAY

WRITTEN BY

NECATİ ŞAHİN

MUSIC BY

BATU ŞENER

CO-EXECUTIVE PRODUCER

TOLGA İŞMEN

PRODUCTION DESIGNER

HAKAN YARKIN

COSTUME DESIGNER

GAMZE KUŞ

ACTORS / ACTRESS

ARAS BULUT İYNEMLİ

SONGÜL ÖDEN,

SARP AKKAYA,

ESRA BİLGİÇ

and

MEHMET GÜNSÜR

and

DARKO PERIC

DIRECTOR of PHOTOGRAPHY

TORBEN FORSBERG, DFF

ASSOCIATE PRODUCER & 2ND UNIT DIRECTOR

UĞUR KARAASLAN

Yorumlar