Anasayfa /  Eğitim

ATA-AÖF 2019 Kayıt İşlemleri Başladı!

ATA-AÖF 2019 Kayıt İşlemleri Başladı! 2019-YKS Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasından sonra Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF )k ayıt işlemleri başladı. AÖF kayıtları nasıl yapılacak. ATA AÖF kayıtlarına dair tüm ayrıntılara haberden ulaşabilirsiniz. İşte Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF ) kayıt işlemleri

Abone ol
Abone ol 18 Ağustos 2019 01:18

ATA-AÖF 2019 Kayıt İşlemleri Başladı!

2019-YKS Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasından sonra Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF )k ayıt işlemleri başladı. AÖF kayıtları nasıl yapılacak. ATA AÖF kayıtlarına dair tüm ayrıntılara haberden ulaşabilirsiniz. İşte Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF ) kayıt işlemleri 



 Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ATA-AÖF YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar için duyuru yayımladı. ATA-AÖF için elekronik kayıt işlemleri (E-devlet yolu ile)  16-21 Ağustos 2019 tarihinde, elden kayıtlar ise 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sonuçları ile Fakülte Programlarına Kayıt İşlemleri

2019 YKS ile Ata-Aöf’ye önlisans veya lisans programlarına yerleştirilen öğrenci adaylarının kayıt işlemlerini "e-Devlet", "Online Kayıt Sistemi", veya "Fakülteye Doğrudan Başvuru" yollarından birini kullanarak yapabilecektir.

Özel Güvenlik ve Koruma ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Önlisans Programlarına yerleştirilen öğrenci adayları kayıt işlemlerini "Online Kayıt Sistemi" veya “Fakültemize Doğrudan Başvuru” yolu ile 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapacaklardır.

ATA-AÖF’YE e-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

YKS sonuçları ile ATA-AÖF’ye yerleştirilen öğrenciler kayıt işlemlerini 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-Devlet kapısı üzerinden elektronik olarak yapabilirler. ATA-AÖFY’ye kayıt yaptıracak olan öğrenci adayları için en kolay ve kısa yol e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmaktır.

Elektronik kayıt işlemlerinin ardından ilgili bankalara materyal ücretini ödeyen öğrencilerin herhangi bir evrak göndermesine gerek kalmaksızın kayıt işlemleri tamamlanmış olacaktır. Kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilere SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrenci adayları tüm PTT şubelerinden bu şifreyi temin edebilirler.

ATA-AÖF’ye ONLİNE KAYIT SİSTEMİ (OKS) ÜZERİNDEN KAYIT İŞLEMLERİ

YKS sonuçları ile ATA-AÖF’ye e-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrenci adayları 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında bankalardan veya OBS sistemi üzerinden kredi kartı ile online olarak materyal ücretini ödedikten sonra Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi web sayfasında bulunan Online Kayıt Sistemi (OKS) üzerinden kayıt işlemlerini yapabilirler. OKS üzerinden “Kayıt Bilgi Formu” çıktısını alan öğrenciler kayıt için gerekli belgeleri elden ya da posta/kargo yolu ile ATA-AÖF’ye ulaştıracaklardır. Kayıt işlemleri tamamlanan öğrenciler SMS ile bilgilendirilecektir.

ATA-AÖF’ye LİSEDEN HENÜZ MEZUN OLAMAMIŞ ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ

YKS sonuçları ile ATA-AÖF’ye bünyesinde yer alan programlardan herhangi birine yerleştirilmiş, öğrenim gördüğü liseden mezun olabilmek için tek ders/bütünleme sınavına girmiş ancak sonucu henüz ilan edilmemiş öğrenci adaylar geçici kayıt yapabileceklerdir. Kesin kayıt için gerekli evraklarını tamamlayarak 31 Aralık 2019 tarihine kadar diplomasını/mezuniyet belgesini göndermeyen öğrenci adayların kayıtları silinecektir.

ATA-AÖF’YE DERS KAYDI

Akademik takvimde belirtilen tarihlerde materyal ücretini yatırarak kesin kayıt işlemini tamamlayan birinci sınıf öğrenciler ders kayıtları ATA-AÖF tarafından yapılacaktır. Sonraki yıllarda (ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfta) öğrenciler akademik takvimde belirtilen tarihlerde ders kayıtlarını (alacakları derslerin seçimini) kendileri yapacaklardır. Ders alma takvimi içerisinde materyal ücreti yatırıp ders kaydı yapmayan/yapamayan öğrenciler ders kayıtları 30 krediye kadar ATA-AÖF tarafından atanacaktır. Atanan bu derslerden öğrencilerimiz isterse belirlenen ders seçme tarihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.

Kayıt için gerekli belgeler ve tüm detaylar için TIKLAYINIZ 




Yorumlar