Anasayfa /  Foto Galeri

Aspirin kullananlar dikkat! Ölüme yol açabiliyor

Aspirinin çocukluk çağında yüksek ateşte, gribal enfeksiyonlar ve suçiçeği gibi durumlarda kullanılmasının Reye sendromuna neden olabileceği açıklandı. Açıklamada koma ve ölüm uyarısında bulunuldu.

Aspirin kullananlar dikkat! Ölüme yol açabiliyor - Sayfa 1

Uzmanlar, aspirinin çocukluk çağında yüksek ateşte, gribal enfeksiyonlar ve suçiçeği gibi durumlarda kullanılmasının Reye sendromu denen, ani gelişen karaciğer yetmezliği, beyin zedelenmesi, bilinç bozulması, koma, acil karaciğer nakli gereksinimi ve büyük oranda da ölümlere neden olabileceğini söyledi.

Aspirin kullananlar dikkat! Ölüme yol açabiliyor - Sayfa 2

Kış günlerinin gelmesiyle birlikte çocuklar arasında ateşli enfeksiyon sıklığının arttığını belirten uzmanlar, bu durumda ebeveynleri mutlaka bir doktora başvurmaları konusunda uyardı.

Aspirin kullananlar dikkat! Ölüme yol açabiliyor - Sayfa 3

Doktorlar ayrıca çocuklarının ateşini düşürmek için doğal yöntemlere ilave olarak, ateş düşürücü ilaçların da kullanıldığına dikkat çekti.  

Aspirin kullananlar dikkat! Ölüme yol açabiliyor - Sayfa 4

Ayrıca uzmanlar, erişkinlerde sıkça kullanılan aspirin ilacının özellikle de adının önüne bebek kelimesi gelince sanki çocukluk döneminde kullanılan bir ilaç olarak yanlış bir algı oluşabildiğine değindi.